Hartman: 'Elke ochtend beginnen we met een Breakfastclub, waarbij je vóór het ontbijt al een aantal oefeningen afwerkt'

Hartman: 'Elke ochtend beginnen we met een Breakfastclub, waarbij je vóór het ontbijt al een aantal oefeningen afwerkt'

13 reacties 13
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Je teamgenoten pushen om nog voor het ontbijt extra oefeningen te doen. Dat lijkt momenteel de trend te zijn bij Feyenoord. Een groepje die bestaat uit meer dan vijftien spelers proberen in deze Breakfastclub elkaar en anderen beter te maken. Feyenoord-verdediger Quilindschy Hartman gaat daar in een interview op de website van Voetbal International dieper op in.

“Elke ochtend beginnen we met een Breakfastclub, waarbij je vóór het ontbijt al een aantal oefeningen afwerkt”, vertelt Hartman. Volgens Hartman is het een initiatief om elkaar sterker, beter en nog scherper te proberen te maken. Waar in het begin maar twee of drie spelers deel uitmaakten van dit groepje, is dat aantal momenteel gestegen tot meer dan vijftien. Via een bepaalde ring wordt gemeten hoe goed, diep en lang een speler slaapt. “Ook dat probeer je toch weer zo goed mogelijk te doen, want dan kan je wat winnen.”

Deze beweging geeft een familie gevoel, iets wat past bij de club. Volgens de verdediger was dat juist het grootste geheim van de ploeg vorig seizoen: een vriendenteam zijn. Ook door dit initiatief zal dat gevoel weer aanwakkeren bij vooral de nieuwe jongens, omdat alles in het teken staat van elkaar motiveren. “Daarom weet ik dat de nieuwe jongens heel snel zullen worden opgenomen in de groep”, sluit Hartman af.

Lees ook