Van Hanegem ziet kansen: 'Zulke teams kunnen ook slecht spelen'

Van Hanegem ziet kansen: 'Zulke teams kunnen ook slecht spelen'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Het is de laatste dag van de transfermarkt. Feyenoord speelde inmiddels drie wedstrijden in de competitie en sinds het begin van de competitie hebben de Rotterdammers zich versterkt op meerdere posities. De versterkingen waren noodzakelijk ook met het oog op de aankomende wedstrijden in de Champions League.

De loting van het hoogste Europese podium heeft deze week plaatsgevonden. Feyenoord werd daarin gekoppeld aan Atletico Madrid, Lazio Roma en Celtic. Willem van Hanegem kijkt in de eerste Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad, die te beluisteren is op Spotify, terug op de loting. 'De Kromme' spreekt van een mooie loting met allemaal tegenstanders met een verhaal. Tegen Lazio speelde het vorig jaar en Atletico zal de 'oefenwedstrijd' in de Kuip nog niet vergeten zijn. Van Hanegem ziet zeker kansen, ook tegen de ploeg van Simeone: "Het enige wat je moet doen tegen dat soort gasten is je niet gek laten maken. Gewoon spelen zoals je kan spelen."

Volgens de legendarische middenvelder van weleer moet Feyenoord vooral durven te voetballen. "Zo heet het spelletje toch? En dan zie je vaak dat je voor nieman opzij hoeft te gaan." Over Lazio maakt Van Hanegem zich niet zo druk: "Ja ik heb ze vorig jaar gezien tegen AZ en toen verloren ze ook toch? Het zijn wel uitgenaste kleregasten, maar zulke teams kunnen ook slecht spelen." De laatste tegenstander is Celtic, een club met een bijzondere band met Feyenoord: "Ja dat vond ik nou leuk, al had ik Antwerp ook leuk gevonden. Dat is toch geweldig en niet zo ver weg."

Lees ook