Lees hier meer informatie over de tegenstanders van Feyenoord in de UEFA Champions League

11 reacties 11

Feyenoord heeft vanavond geloot tegen Atletico Madrid, S.S. Lazio én Celtic in de UEFA Champions League. De Rotterdammers komen twee oude bekenden tegen: Atletico Madrid en S.S. Lazio weten recentelijk nog hoe het is om in De Kuip te spelen. In dit overzicht gaan we wat dieper in op alle drie de tegenstanders.

S.S. Lazio
S.S. Lazio eindigde vorig jaar op een tweede plaats in de Serie A. De Italianen stonden uiteindelijk 16 punten achter op de nummer 1 Napoli. De club speelt haar wedstrijden in het Olympisch Stadion van Rome, waar 70.634 mensen de wedstrijd kunnen zien.

Vorig seizoen werden S.S. Lazio en Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Europa League ook al aan elkaar gekoppeld. In de uitwedstrijd in Rome liet Feyenoord zich in de eerste helft van zijn slechtste kant zien met een ruststand van 0-3, die in de tweede helft nog opliep naar 0-4. Santiago Gimenez wist de eer iets hoger te houden door nog twee keer te scoren. In de thuiswedstrijd, die uiteindelijk beslissend werd voor de koppositie in de groepsfase, won Feyenoord met 1-0 door een doelpunt van Santiago Gimenez. De Italianen werden vervolgens in de UEFA Conference League uitgeschakeld door AZ.

Atletico Madrid
Atletico Madrid werd vorig seizoen derde in de Spaanse competitie met 11 punten achterstand op kampioen FC Barcelona. De Spanjaarden spelen hun wedstrijden in het bekende Cívitas Metropolitano. Het stadion heeft een capaciteit van 68.456. De club uit Madrid kwam vorig seizoen in de UEFA Champions League niet verder dan de groepsfase en kwam ook niet in de UEFA Europa League terecht.

Feyenoord heeft goede herinneringen aan de club van trainer Diego Simeone. In de voorbereiding van het seizoen 2021/2022 ging het er heftig aan toe in de openingswedstrijd in De Kuip. Yannick Carrasco kreeg na een opstootje met Orkun Kökçü al vroeg in de wedstrijd een rode kaart, waarna Simeone zelfs het veld op kwam om zijn speler aan te spreken. Feyenoord won de wedstrijd in de laatste minuut met 2-1 door een doelpunt van Naoufal Bannis.

Celtic
Met Celtic treft Feyenoord de kampioen van Schotland. De club won de landstitel met zeven punten verschil boven het Rangers van Danilo en Cyriel Dessers. Het team van Brendan Rodgers speelt haar wedstrijden op Celtic Park, waar 60.411 mensen inkunnen. Ook Celtic schopte het vorig seizoen in Europa niet verder dan de groepsfase van de UEFA Champions League.

Feyenoord heeft in haar lange historie maar vijf officiële wedstrijden tegen de club uit Schotland gespeeld. Feyenoord won drie van deze wedstrijden en verloor er twee, volgens Feyenoord.supporters.nl. De belangrijkste overwinning op Celtic was de winst in de finale van de Europa Cup in 1970.