Hartman: 'We werken keihard, maar qua sfeer is het net als bij de amateurs'

Hartman: 'We werken keihard, maar qua sfeer is het net als bij de amateurs'

8 reacties 8
Foto: Pro Shots

Quilindschy Hartman wist afgelopen seizoen ondanks het aantrekken van twee nieuwe linksbacks een basisplaats weten te bemachtigen in het kampioensteam van Arne Slot. De 21-jarige verdediger gold niet als het grootste talent dat uit Varkenoord kwam, maar wist wel belangrijk te zijn. In een interview op de website van ELF Voetbal zegt hij gelijkenissen te zien tussen het kampioensteam en amateurploegen.

Hartman geeft eerlijk toe dat hij nooit het grootste talent was in de opleiding van Feyenoord en terugblikken daarop doet hij niet. Waar hij wel op terugblikt is het kampioenschap van vorig jaar. Het eerste wat in hem opkomt? Het laatste fluitsignaal na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Het besef dat het echt was gelukt, zorgde voor veel emoties”, aldus Hartman.

Ook keek Hartman naar de documentaire Code Geel waarin wielerploeg Jumbo-Visma centraal stond. Hartman herkende bepaalde dingen van teamproces in het voetbal wat in de documentaire naar buiten kwam. Het team wat vorig jaar kampioen werd beschouwt hij ook als een vriendteam en vergelijkt het met een plaatselijke amateurelftal. “We werken keihard, maar qua sfeer is het net als bij de amateurs”, concludeert hij. Voor Hartman ervaarde hij nooit eerder een team als dat, maar mist hij toch de gebruikelijke kratten bier na afloop van een wedstrijd. Iets wat bij de amateurs gebruikelijk lijkt.

Lees ook