DE TEGENSTANDER | Puntloze nieuwkomer hoopt op stunt

DE TEGENSTANDER | Puntloze nieuwkomer hoopt op stunt

5 reacties 5
Foto: Pro Shots

Feyenoord trapt op zondag 27 augustus af tegen Almere City FC. In de derde speelronde van het seizoen 2023/2024 zal de bal om 14:30 gaan rollen. Feyenoord is nog op zoek naar de eerste overwinning van het nieuwe seizoen net als de tegenstander van zondag. In het stadion van de regerend Landskampioen is good old Bas Nijhuis de scheidsrechter. De VAR deze middag is Ingmar Oostrom.

Historie
Feyenoord speelde nog nooit tegen Almere City FC. In 2011 werd een geplande oefenwedstrijd tegen Almere City FC op last van de Politie verboden. Ook de voorloper FC Omniworld was nog nooit de tegenstander van de Rotterdammers. De club die in 2001 is opgericht speelt al sinds 2005 betaald voetbal. Na de naamsverandering in 2009 heeft de enige BVO uit Flevoland een stormachtige ontwikkeling gemaakt. Resulterend in de promotie naar de Eredivisie ten koste van FC Emmen die tot enkele jaren geleden ook nog nooit op het hoogste niveau uit kwamen. Almere City FC is het project van Lesley Bamberger, de multimiljardair en schoonvader van Steven Berghuis heeft met zijn discipline uit het bedrijfsleven een een succesvolle organisatie neergezet. Zonder met investeringen te smijten gaf Almere City voetbalbolwerken als NAC, De Graafschap en Willem II het nakijken door samen met Heracles Almelo en PEC Zwolle het hoogste podium in Nederland te bestijgen. Onder leiding van Alex Pastoor probeert de club herkenbaar voetbal te spelen.

 

Actueel
Bij Almere City FC hebben alleen Anthony Limbombe, Sherel Floranus, Rajiv van La Parra, Peer Koopmeiners en aanvoerder Danny Post ervaring op het hoogste niveau in Nederland. Laatstgenoemde maakte voor Almere City tegen FC Twente het eerste doelpunt in de Eredivisie. De Almeerse club dacht met 2-1 de aansluiting te maken, maar zag na een ongelukkige rode kaart de Tukkers geflatteerd naar 1-4 uitlopen. Tegen Fortuna Sittard wist Almere City maar liefst twee keer te scoren. Echter omdat één van die twee goals in het eigen doel was ging de ploeg van Danny Buijs er met de winst vandoor. Zo staat de ploeg van Pastoor na twee wedstrijden nog op nul punten. Vooralsnog bleef de club rustig op de transfermarkt. Er werden vijf spelers aangetrokken en er vertrokken er zes. Trainer Alex Pastoor kijkt in het programma AlmEredivisie van Omroep Flevoland uit naar de wedstrijd en hoopt dat er wat te halen valt: “Als je daar niet in gelooft als sporter dan kun je de wedstrijd beter schriftelijk afdoen en op hotelkosten besparen, maar dat zit niet in de sporter.” De ploeg van Pastoor wil voor een stunt gaan: “Zo mag je dat toch wel betitelen, daar gaan we voor.”

Analyse tegenstander
Almere City lijkt vanwege de weinige actie op de transfermarkt te willen handhaven met de selectie die ook promotie af wist te dwingen. In een klassieke 4-3-3 opstelling met handige buitenspelers wil de ploeg van Alex Pastoor zo min mogelijk inboeten aan de herkenbaarheid van het voetbal in Almere. Anthony Limbombe en Rajiv van la Parra zijn daarbij de ervaren vleugelspitsen die het menig Eredivisieback lastig kunnen maken. Thomas Robinet werd deze zomer aangetrokken, de Franse spits wist tegen Fortuna Sittard zijn eerste goal van het seizoen te maken. De voormalig Frans jeugdinternational kwam over van KV Oostende waar hij door verhuurperiodes geen enkele wedstrijd voor in actie kwam. Bij Nancy en LB Châteauroux op het derde niveau kende hij wisselende seizoenen.

Vermoedelijke opstelling
Bakker; Akújobi, Van Bruggen, Barbet, Floranus; Peña, Koopmeiners, Duijvestijn; Van La Parra, Robinet, Limbombe.

Lees ook