Wedstrijd tussen Feyenoord en Almere City FC in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

Wedstrijd tussen Feyenoord en Almere City FC in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: FR-Fans.nl

De wedstrijd van zondagmiddag tussen Feyenoord en Almere City FC is de nieuwe editie van de jaarlijkse Sophiawedstrijd, zo meldt Feyenoord op de website. Honderden patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis komen naar De Kuip.

Tijdens de Sophiawedstrijd wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De totaalopbrengst draait de club over aan het Sophia Kinderziekenhuis. Standaard staat er op de cheque een bedrag van meerdere tienduizenden euro's.

Dit jaar gaat de opbrengt naar de projecten van Sophia Media, die TV en speciale evenementen maken. Met het geld wat wordt opgehaald zorgt het team van Sophia Media dat er activiteiten en evenementen georganiseerd kunnen worden.

Een grote groep vrijwilligers van het Sophia Kinderziekenhuis maakt samen met een paar vaste krachten live televisie-uitzendingen. De kinderen zelf kunnen hier zowel voor als achter de camera actief aan deelnemen. In de hal van het Sophia worden regelmatig evenementen georganiseerd waar ook bekende artiesten op kunnen treden en waar kinderen kunnen knutselen en schilderen. De kinderen die op de afdeling moeten blijven, kunnen dan via een livestream meegenieten van de evenementen.

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is ook een speciale Feyenoord-hoek. Van het geld wat zondag wordt opgehaald zal ook een deel geïnvesteerd worden om de Feyenoord-hoek een upgrade te geven.

Timo, 16 jaar en groot Feyenoord supporter, is zondag ook aanwezig. Timo zijn nieren lieten hem op zijn 8e ernstig in de steek, en op zijn 12e stopte ook zijn blaas er mee. Timo krijgt een nieuwe nier van zijn vader. Hij hoopt na het traject weer zijn liefde voor de bal te kunnen oppakken. Op dit moment wordt er een documentaire gemaakt over Timo's verhaal.

Zijn vader wordt gevraagd waarom de dag zo bijzonder is. ‘We kennen allemaal de ‘kracht van Feyenoord’ van onze clubleden, van sterker door strijd en van ‘making memories’. Alhoewel deze kracht niet vast te pakken is, is ze wel voelbaar en verbindend. Maar wat als ik je vertel dat er ook een ‘kracht van onzichtbare helden’ bestaat? De kracht van jonge helden, waaronder mijn zoon Timo, die dagelijks de strijd aangaan met hun ziekte. Moedige kinderen die, ondanks hun chronische of ernstige ziekte, dagelijks stilletjes en vastberaden strijden tegen obstakels die voor de meeste mensen ondenkbaar zijn. Onzichtbare kinderhelden die daarmee op hun beurt een bron van inspiratie kunnen zijn voor iedereen die met tegenslagen te maken heeft. Met de jaarlijkse Sophiawedstrijd worden deze twee krachten met elkaar verbonden en versterkt door elkaar. Ons Feyenoord en ons Sophia, beiden zo’n belangrijk onderdeel van ons leven, komen samen. Dat Feyenoord oog heeft voor deze jonge helden, hen een stem geeft, toon het prachtige karakter van de club én geeft ons iets positiefs om naar uit te kijken.’

Ook vertelt hij wat de impact is van de Sophiawedstrijd: ‘Het voelt op zo’n dag alsof we het even niet alleen hoeven te doen. Zo’n dag is niet alleen letterlijk ‘making memories’, maar geeft ook een extra boost van energie die we goed kunnen gebruiken op de dagen dat niemand naar de kinderen kijkt en het bij deze jonge helden alleen nog om hun en hun eigen karakter draait. Het in onze geliefde Kuip samenbrengen van deze lotgenoten, hun ouders/verzorgers én hun Feyenoord-idolen gaat écht verder dan een beetje afleiding. Want de kracht van Feyenoord op zo’n dag is ook een kostbaar geschenk van nieuwe energie en herinnering aan die vele onzichtbare kinderhelden die moedig en stilletjes strijden in het Sophia Kinderziekenhuis.’

Doneren kan voor én tijdens de wedstrijd via deze link. Tijdens de wedstrijd zullen er collectebussen rondgaan en zullen er ook QR-codes door het stadion verspreid worden om via een Tikkie te kunnen betalen. Dankzij jouw donatie wordt het mogelijk gemaakt voor kinderen en hun ouders om even aan de dagelijkse routine in het ziekenhuis te ontsnappen, waardoor ze ook hun angst of pijn kunnen vergeten.

Lees ook