DE TEGENSTANDER | De Rotterdamse derby in West

DE TEGENSTANDER | De Rotterdamse derby in West

2 reacties 2
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

De eerste Rotterdamse derby van het seizoen staat op het schema. Op Het Kasteel zal onder leiding van Danny Makkelie en VAR Jochem Kamphuis om 14:30 worden afgetrapt voor de tweede speelronde van dit seizoen.

Op jacht
Feyenoord moet in de achtervolging nadat het in de openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard in eigen huis niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Sparta wist op bezoek in Zwolle wel de 3 punten mee naar Rotterdam te nemen. De ploeg uit Zuid zal dus van goeden huize moeten komen om de Spartanen te verslaan. Sparta maakte afgelopen seizoen behoorlijk indruk onder trainer Maurice Steijn. Steijn wist met Sparta maarliefst op plaats zes te eindigen in de Eredivisie waarna de trainer besloot de havenstad voor de hoofdstad in te ruilen. Nu moet Sparta onder leiding van Jeroen Rijsdijk proberen Feyenoord te verslaan en dat is niet eenvoudig, zo toont de recente historie tussen beide ploegen. Van de laatste 10 officiële ontmoetingen won Feyenoord er 8 en werd het 2 keer gelijkspel. De laatste keer dat Sparta in eigen huis van Feyenoord wist te winnen was op 05-03-2017, toen Sparta met 1-0 won.  

Fitte selectie
Arne Slot beschikt weer over een zo goed als fitte selectie. Nu aanvoerder Gernot Trauner en Patrik Wålemark weer meetrainen is de selectie bijna compleet. Ook lijkt het erop dat Feyenoord niet lang meer hoeft te wachten op eventuele versterkingen. Terwijl de geruchtenmolen op volle toeren draait en de transferperiode nog even duurt moeten de ploegen zich ondertussen focussen op het compleet maken van de selectie met een schuin oog op alle komende wedstrijden voor beide ploegen. Na Feyenoord zal Sparta af moeten reizen naar het noorden voor een moeilijke uitwedstrijd tegen Heerenveen terwijl voor Feyenoord nog de Champions League te wachten staat. 
De Spartanen zullen na de overwinning in Zwolle met veel vertrouwen en een volledig fitte selectie naar de Rotterdamse derby toewerken, de verwachting is dan ook dat Sparta komende zondag met dezelfde elf namen aan zal treden als in de wedstrijd tegen Pec Zwolle.

Vermoedelijke opstelling Sparta
Olij; Bakari, Vriends, Velthuis, Warmerdam; de Guzman, Kitolano, Clement, Verschueren, van Crooij; Lauritsen

Lees meer over
Lees ook