'Feyenoord heeft moeite om echte toppers binnen te halen'

'Feyenoord heeft moeite om echte toppers binnen te halen'

157 reacties 157
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ondanks de recordtransfer van Orkun Kökçü en de Champions League miljoenen slaagt Feyenoord er nog niet in om spelers van de buitencategorie binnen te halen. Zo schrijft Mikos Gouka op AD.nl.

Eerder informeerde Feyenoord bijvoorbeeld naar Noa Lang, Arnaut Danjuma, Rick Karsdorp,  Charles De Ketelaere, Martin Butarina, Jerdy Schouten en Ricardo Pepi maar om uiteenlopende redenen bleek het halen van deze spelers onhaalbaar, waar het PSV bijvoorbeeld wel lukte om Lang en Pepi te strikken terwijl het erop lijkt dat ook Schouten op weg is naar Eindhoven.

Ondanks dat Feyenoord deze zomer het transferrecord verbrak met het aantrekken van Ayase Ueda (EUR 8.5 miljoen) en het voor Feyenoord begrippen ook al flink de portemonnee trok voor Ramiz Zerrouki (EUR 6.5 miljoen) en Calvin Stengs (EUR 6 miljoen), moet de club zich voornamelijk focussen op het aantrekken van spelers die onder het gewenste niveau zitten en die vervolgens kunnen doorgroeien. Arne Slot: 'In zijn algemeenheid komen de spelers die wij aantrekken van een niveau onder ons. Die gaan we dan ontwikkelen. Het lukt ons niet om spelers van het niveau boven ons te halen, die meteen het verschil voor ons kunnen maken.’

Het is duidelijk dat dit ontwikkelen tijd kost maar uiteindelijk is dit in het verleden al vaak een succesformule gebleken met bijvoorbeeld Luis Sinisterra en Fredrik Aursnes als recente voorbeelden. Ook de huidige selectie bevat met Santiago Gimenez en Mats Wieffer enkele bepalende spelers die enige tijd nodig hadden om zich aan te passen en te ontwikkelen. Het is te hopen dat het de Rotterdammers weer lukt om de nieuw aangetrokken spelers door te ontwikkelen naar bepalende spelers die vervolgens ook een mooie transfersom kunnen opleveren. Vooralsnog moet Feyenoord het hier van hebben en heeft het nog niet de middelen om spelers aan te trekken die er direct staan. 

Lees ook