'Hij gaf geel en daar zou het bij moeten blijven'

'Hij gaf geel en daar zou het bij moeten blijven'

45 reacties 45
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Bij NOS Voetbal van de NOS is eerder op de avond uitgebreid aandacht besteed aan de rode kaart voor Bart Nieuwkoop in de wedstrijd  Feyenoord tegen Fortuna Sittard.

In tegenstelling tot de voorgaande uitzendingen, begon deze direct met de rubriek De VAR van de Week. De ingreep van Bart Nieuwkoop, waar hij een rode kaart voor kreeg, is in deze rubriek uitgebreid besproken. 

Volgens de oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, zal in het VAR-tijdperk voor dit soort overtredingen vaak de rode kaart worden getrokken. In dit specifieke geval is Pi-Air van mening dat de ingreep van Nieuwkoop vooral onbedoeld is. 'Hij breekt zelf bijna zijn enkel', aldus Van Hooijdonk.

Sportjournalist Jeroen Stekelenburg vindt de straf voor Nieuwkoop overdreven. Hij is dan ook van mening dat de VAR deze situatie had kunnen negeren. 'Is dit nou zo'n grote fout? Moet je hier voor reageren?'

De tafelgasten zijn het er met zijn allen over eens dat de rode kaart een veel te zware straf is geweest. Dat de actie van Nieuwkoop heel ongelukkig is, dat staat, net als een gele kaart. Die had de scheidsrechter, volgens o.a. Van der Vaart, mogen laten staan. ''Hij gaf geel en daar zou het bij moeten blijven', aldus de oud-speler van Ajax.

Lees ook