Driessen: 'De Eredivisie wacht daarom een ware ratrace'

Driessen: 'De Eredivisie wacht daarom een ware ratrace'

26 reacties 26
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen ziet het zonnig in voor de Eredivisie en het niveau daarvan. Nederland is door de goede prestaties in Europa de afgelopen jaren volgend jaar verzekerd van twee vaste plekken in de Champions League en een plek in de voorronde. Indien Nederland genoeg Franse ploegen achter zich houdt kan het in 2024/2025 zelfs drie ploegen rechtstreeks in de Champions League inschrijven.

Driessen verwacht dan ook dat er flink geïnvesteerd gaat worden door ploegen uit de top drie om aan te haken. Feyenoord, PSV en Ajax willen allen volgend jaar de Champions League in. Doordat er een slecht jaar van Nederland weg valt en een goed jaar voor Frankrijk, lijkt plek vier op de coëfficiëntenranglijst heel erg dichtbij. "Al deze bespiegelingen over het aantal Nederlandse Europese deelnemers en het niveau waar ze op instromen, maakt de Eredivisie vanzelfsprekend aantrekkelijker."

Volgens Driessen geeft dit meer dimensie. Feyenoord, PSV en Ajax willen strijden om de twee tickets, terwijl AZ, FC Twente en FC Utrecht misschien hopen op een misstap van een van de drie. De jackpot gaat omhoog van 35 naar zo'n 70 miljoen bij plaatsing voor het miljoenenbal vanaf 2024/2025. Driessen verwacht een ratrace. "De Eredivisie wacht daarom een ware ratrace", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Driessen verwacht dan ook dat als er clubs zijn die achterop raken in de eerste helft van de competitie in januari alsnog de portemonnee trekken om nog wat te bewerkstelligen. 

Lees meer over
Lees ook