'Het vertrek van Geertruida is een sportieve aderlating voor Feyenoord'

'Het vertrek van Geertruida is een sportieve aderlating voor Feyenoord'

48 reacties 48
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt voor de tweede keer deze zomer het transferrecord te gaan verbreken. Waar Orkuna Kökçü vertrok voor 25 miljoen euro met 5 miljoen aan vaste bonussen, lijkt Lutsharel Geertruida te vertrekken bij de Rotterdammers en daarmee het transferrecord aan te scherpen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op het mogelijke vertrek.

Geertruida zou zelf al enige tijd persoonlijk rond zijn met RB Leipzig. Gouka denkt dat het wel een aderlating gaat zijn. "Het vertrek van Geertruida is een sportieve aderlating voor Feyenoord" aldus Gouka toch weet hij ook dat er positief nieuws is. "Maar het is voor Feyenoord ook een recordtransfer als het helemaal rond komt straks. Misschien niet helemaal het bedrag wat de supporters hadden gehoopt." Daarmee haalt Feyenoord weer veel geld op deze zomer, maar lijkt een nieuwe renovatie van het elftal ook aanstaande. "Dan haal je met de eigen jeugdopleiding, die kritiek heeft gehad intern en extern, toch 60 miljoen euro op."

Met meer dan 60 miljoen euro aan inkomsten, moet Feyenoord wel nog wat doen op de transfermarkt. "Feyenoord moet nu weer wat anders gaan repareren. Geertruida was toch een belangrijke speler in het spel van Slot", zegt Gouka. "Van dat geld wil Slot deze maand nu nog vier of vijf spelers halen", daarmee lijkt Feyenoord ook dit seizoen bij de start van de Eredivisie het elftal nog niet rond te hebben."

Lees ook