Koeman: 'Onder elkaar zeiden wij als staf weleens: Hij is echt zo gek als een deur'

Koeman: 'Onder elkaar zeiden wij als staf weleens: Hij is echt zo gek als een deur'

20 reacties 20
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

John Guidetti maakte in het seizoen 2011-2012 indruk bij Feyenoord. De aanvaller werd gehuurd van Manchester City, en werd in De Kuip een echte publiekslieveling, die ook nog eens vaak het net wist te vinden.

Ronald Koeman, die toen trainer was van Feyenoord, blikt terug op het jaar dat Guidetti bij Feyenoord speelde. Koeman vertelt dat ze wisten dat Guidetti overtuigd was van zichzelf. Hij maakte bij zijn debuut meteen een doelpunt. Hij pakte de bal en scoorde de penalty. 'Toen wist ik dat we te maken hadden met een speciale speler, maar óók iemand die we af en toe kort moesten houden', zegt Koeman in gesprek met Voetbal International.

Guidetti was voor de groep meteen een speler die anderen kon motiveren. Volgens Koeman heeft hij de groep in zichzelf laten geloven, ook door zijn bravoure. 'Voor een trainer is dat prettig. Onder elkaar zeiden wij als staf weleens: Hij is echt zo gek als een deur. Maar wel leuk gek.' Zo af en toe werd Guidetti ook bij Koeman geroepen om op de rem te trappen, maar met Guidetti viel daar goed over te discussiëren.

Lees meer over
Lees ook