HUURLINGEN | KKD seizoen afgelopen, Azarkan belangrijk met assist

13 reacties 13
In het seizoen 2022-2023 worden er elf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Ramon Hendriks is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt en komt dit seizoen niet meer in actie. Daarom zal hij niet meer in dit overzicht worden meegenomen. Tidjany Touré (FC Dordrecht) [i]FC Dordrecht – TOP Oss 2-2[/i] Positie ranglijst: 18e Tidjany Touré deed 90 minuten mee in de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Dordrechtenaren. Zonder doelpunten of assists speelde de vleugelaanvaller toch een redelijke pot. Hij creëerde 3 kansen en had 2 schoten waarvan 1 op doel. Touré was de speler met de meeste nauwkeurige passes (95%) die 45 minuten of langer heeft gespeeld. Ook won hij de meeste duels deze wedstrijd: 9 van de 15 duels werden gewonnen. Hij won 4x de bal terug en onderschepte 3x een aanval van de Ossenaren. Hij kreeg van Fotmob een 7,8. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]Roda JC – Willem II 2-2[/i] Positie ranglijst: 15e Lennard Hartjes speelde de hele wedstrijd en won net als Touré de meeste duels tijdens deze wedstrijd. 9 van zijn 15 duels werden gewonnen. Hij had een passnauwkeurigheid van 77% en had 2 geslaagde tackles. Ook won Hartjes 4x de bal terug en had hij 3 onderscheppingen. 7x verdedigde hij een bal uit. Fotmob beoordeelde Hartjes met een 7,5 Thijs Jansen (TOP Oss) [i]FC Dordrecht – TOP Oss 2-2[/i] Positie ranglijst: 17e TOP Oss koos ervoor om in de laatste wedstrijd van het seizoen 2e doelman Van Meurs voor het eerst dit seizoen minuten te geven. Thijs Jansen bleef daardoor 90 minuten lang op de bank. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]Jong AZ – ADO Den Haag 0-2[/i] Positie ranglijst: 12e Hall liep vorige week tegen zijn 5e gele kaart aan dit seizoen en was dus geschorst voor de laatste wedstrijd van dit seizoen in Alkmaar. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]Jong PSV – FC Eindhoven 1-1[/i] Positie ranglijst: 8e Bannis begon in de basis in Eindhoven maar wist niet veel te creëeren. De jonge spits speelde 60 minuten en wist met 1 schot op doel niet te scoren. Hij had een passnauwkeurigheid van 64%. Wel won hij 4x de bal terug en won hij 5 van zijn 12 duels. Fotmob hield het bij een 6,6 voor de spits. [i]FC Eindhoven – Almere City FC 1-0[/i] Na de competitie zijn al snel de promotie en degradatie playoffs begonnen. In de thuiswedstrijd tegen Almere City FC begon Bannis in de basis en speelde 70 minuten. Hij creëerde 2 kansen en had 1 schot op doel maar kon niet tot scoren komen. Hij won 6 van zijn 12 duels en won 3x de bal terug in verdedigend opzicht. Fotmob beoordeelde hem met een 6,9. 26 mei staat de return gepland in Almere. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Excelsior – Fortuna Sittard 3-0[/i] Positie ranglijst: 15e Feest in Rotterdam, want Excelsior wist zich afgelopen weekend veilig te spelen tegen Fortuna Sittard. Zelf wonnen de Kralingers en Feyenoord zorgde ervoor dat FC Emmen geen punten pakte. Azarkan was belangrijk voor Excelsior met 1 assist. Hij creërde 3 kansen waarvan 2 grote en had zelf 2 schoten waarvan 1 op doel. Hij had een passnauwkeurigheid van 74% en won 4 van zijn 10 duels. Het enige smetje is dat de huurling nog een gele kaart pakte. Fotmob beoordeelde Azarkan met een 7,9. Azarkan keert terug naar Feyenoord maar de kans is groot dat FC Twente of FC Utrecht de aanvaller overneemt. Mark Diemers (FC Emmen) [i]FC Emmen – Feyenoord 1-3[/i] Positie ranglijst: 16e Door de nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord is FC Emmen 1 wedstrijd voor de laatste speelronde al veroordeeld tot de play-offs. In de wedstrijd tegen de landskampioen speelde Diemers 85 minuten en wist 2 kansen te creëeren. Hij had een passnauwkeurigheid van 79% en won 3 van zijn 6 duels. Hij kreeg een 6,3 van Fotmob. Diemers keert niet terug naar Feyenoord want de middenvelder loopt na dit seizoen uit zijn contract bij de Rotterdammers. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0[/i] Positie ranglijst: 14e Door de overwinning van Feyenoord op FC Emmen is FC Volendam ook veilig, ondanks de nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Antonucci begon deze wedstrijd in de basis als linkervleugelaanvaller en speelde 90 minuten. Hij creërde 2 kansen en had 1 schot maar wist niet te scoren. Hij had een passnauwkeurigheid van 73% maar had wel de minste balcontacten van alle spelers die 90 minuten hebben gespeeld (32). Hij won 3 van zijn 5 duels en kreeg een 7,0 van Fotmob. Antonucci zal in juli weer aansluiten als de Rotterdammers zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het is nog niet duidelijk wat de wensen zijn van speler en club. Róbert Boženík (Boavista) [i]Boavista – SC Braga 1-1[/i] Positie ranglijst: 10e Boženík zat door een schorsing niet bij de wedstrijdselectie. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) [i]SV Meppen – SG Dynamo Dresden 4-1[/i] Positie ranglijst: 6e Conteh speelde 74 minuten mee in de verloren wedstrijd namens Dresden. Hij had echter geen noemenswaardige acties en ontving 3.9 van de 5.0 sterren op Google. Huurling van de week Onze huurling van de week is Marouan Azarkan. Mede door zijn assist pakte Excelsior de beslissende punten in de degradatiestrijd die uiteindelijk gewonnen is door de play-offs te ontlopen.