HUURLINGEN | Jansen stopt penalty en Bannis scoort binnen zes minuten

8 reacties 8
In het seizoen 2022-2023 worden er elf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Ramon Hendriks is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt en komt dit seizoen niet meer in actie. Daarom zal hij niet meer in dit overzicht worden meegenomen. Tidjany Touré (FC Dordrecht) PEC Zwolle – FC Dordrecht 4-0 Positie ranglijst: 17e Tidjany Touré moest toekijken hoe FC Dordrecht voetballes kreeg van PEC Zwolle. De aanvaller kreeg in de vorige wedstrijd tegen Jong AZ twee keer geel binnen drie minuten. Vijf mei staat de volgende wedstrijd op de planning. Dan krijgt FC Dordrecht het reeds gepromoveerde Heracles Almelo op bezoek. Er wordt op 20.00 afgetrapt. Lennard Hartjes (Roda JC) NAC Breda – Roda JC 4-2 Positie ranglijst: 14e Desondanks Roda JC geen vuist wist te maken tegen NAC Breda, was Hartjes toch een van de betere op het veld. Van FotMob krijgt hij een 7,1. Zijn passnauwkeurigheid lag op 98%. Eén pas kwam niet aan. Na 67 minuten moest Hartjes zijn basisplaats afstaan aan Arjen van der Heide. Thijs Jansen (TOP Oss) TOP Oss – Almere City FC 0-5 Positie ranglijst: 19e Jansen krijgt van FotMob als enige van het gehele team een voldoende, met een 7,8. Naast de vijf doelpunten die de jonge keeper om zijn oren kreeg, wist hij toch nog zeven ballen te redden en zelf één penalty te stoppen. Jansen heeft er voor gezorgd dat Top Oss niet totaal vernederd werd door Almere City. Denzel Hall (ADO Den Haag) ADO Den Haag – Helmond Sport 2-2 Positie ranglijst: 11e Denzel Hall heeft de volle 90 minuten gespeeld in de wedstrijd in eigen huis tegen Helmond Sport. FotMob gaf de 21-jarige verdediger een 7,0. Zijn passnauwkeurigheid was 84 procent. Ook zijn luchtduels en grondduels zien er goed uit. Toch kwam er een grote smet op deze op papier goede avond. De 1-2 van Helmond Sport werd ingeleid door miscommunicatie tussen Hall en ADO keeper Sonny Stevens. Hall probeerde de bal weg te werken, Stevens had hetzelfde idee en zo kwam de bal precies in de voeten van Kaars, die wel raad wist met een open doel voor zich. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) FC Eindhoven – Jong Utrech 2-0 Positie ranglijst: 7e Bannis startte in de basis in de wedstrijd tegen Jong Utrecht. Dit bleek een goede keuze. Het duurde zes minuten voordat Bannis het goal wist te vinden. Naast dit schot op doel, wist hij dit nogmaals te doen, alleen kon hij deze kans niet verzilveren. Na 81 minuten moest Bannis het veld ruimen voor Youness Mokhtar. Toch kreeg de jonge aanvaller van 21, een mooie 7,2 van FotMob. Róbert Boženík (Boavista) Porto – Boavista 1-0 Positie ranglijst: 12e Boženík moest tot de 74ste minuut wachten totdat hij het veld in kwam. Zo speelde hij uiteindelijk maar 16 minuten. In deze minuten wist hij niet echt te imponeren. Hij wist twee keer tot een schot te komen, waarvan er één op doel. Hij had vier keer de bal aan zijn voet. Hij kreeg dan van FotMob ook een 6,2. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) Freiburg II– SG Dynamo Dresden 1-1 Positie ranglijst: 4e Conteh kwam niet in actie in de wedstrijd tegen Freiburg II. Dynamo kan nog steeds aanspraak maken op promotie of kwalificatie voor de promotie. De volgende wedstrijd, op zaterdag 6 mei, is tegen directe concurrent Wehen Wiesbaden. Mocht Dynamo Dresden hier weten te winnen, nemen ze de derde plek over en maakt het team waar Conteh nu speelt, serieus kans om te promoveren. Francesco Antonucci (FC Volendam), Mark Diemers (FC Emmen) en Marouan Azarkan (Excelsior) kwamen dit weekend niet in actie. In de Eredivisie werden geen wedstrijden gespeeld. Huurling van de week Thijs Jansen kreeg het met vijf doelpunten zwaar te voorduren, maar wist ook nog veel knappe reddingen te maken en stopte één van de twee gegeven penalty's. Omdat hij Top Oss op de been hield en behoede voor een afstraffing, is Thijs Jansen de Huurling van de week.