'Clubs zullen voor hem in de rij staan'

16 reacties 16
Feyenoord speelde donderdagavond in de eigen Kuip de kwartfinalewedstrijd in de Europa League tegen AS Roma. De Rotterdammers waren uiteindelijk met 1-0 te sterk. Mats Wieffer scoorde het enige doelpunt van de avond. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen donderdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord tegen AS Roma. Mark zag dat Feyenoord een sterke eerste helft speelde. 'Feyenoord begon sterk en liet meteen zien dat er in de eigen Kuip lastig een resultaat geboekt kan worden tegen de Rotterdammers. AS Roma vond ik in de eerste helft ook niet heel sterk voor de dag komen. Zij waren voor mijn gevoel alleen maar bezig om te proberen geen doelpunt tegen te krijgen, maar echt drang naar voren werd er ook niet gezet.' AS Roma kreeg uiteindelijk in de eerste helft een penalty vanwege een handsbal van Mats Wieffer. 'Ik vond het zwaar gestraft. Er moet eens wat meer duidelijkheid komen wanneer iets wel of niet hands is. Het is en blijft een regel die lastig te interpeteren valt. Gelukkig werd de bal door Pellegrini op de paal geschoten.' In de tweede helft was Feyenoord wat minder sterk dan de eerste helft, maar vroeg in die tweede helft was het Wieffer die met een schot van afstand voor de voorsprong zorgde. 'Wat heeft die jongen zich ontwikkeld', zegt Mark. 'Door de stuit en vanwege het feit dat Alireza Jahanbakhsh in de weg stond, ging de bal er in en zag je de ontlading bij de kersverse Oranje-international. Was is dit doelpunt hem gegund!' Een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord was Orkun Kökçü. 'Je zag echt dat er een leider op het veld stond. Overal zat hij tussen, en hij gaf een aantal keer prachtige ballen. Hij laat wekelijks zien dat hij de stap naar het buitenland kan gaan maken. En ik verwacht dat dat ook wel zal gebeuren. Clubs zullen voor hem in de rij staan. Deze jongen is nog maar 22-jaar, maar heeft nu al zoveel ervaring dat hij bij veel clubs een toegevoegde waarde zal zijn.' Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh speelden geen beste wedstrijd, vond Mark. 'De links- en rechtsbuiten positie zijn in mijn ogen de zwakste posities van dit moment. Zowel Idrissi als Jahanbakhsh speelden ondermaats en konden niet brengen wat je verwacht van buitenspelers.' Volgende week donderdag staat de return in Rome op het programma. 'AS Roma liet het tweede deel van de tweede helft zien dat het goed kan voetballen. Ik vermoed dan ook dat zij met veel meer druk naar voren zullen gaan spelen. Hopelijk kan Feyenoord de storm tegenhouden. Het is aan Arne Slot toevertrouwd dat hij met zijn tactisch inzicht ook dit voor elkaar krijgt!'