Idrissi: 'We zitten op de helft'

12 reacties 12
Feyenoord wist donderdagavond in De Kuip te winnen van AS Roma en daardoor goede zaken te doen in de Europa League. In de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League werd het 1-0 voor de Rotterdammers. Na afloop blikte Oussama Idrissi terug op de wedstrijd. 'Op voorhand weet je dat AS Roma een hele lastige tegenstander is', aldus Idrissi tegen ESPN. 'Een hele duidelijke structuur van verdedigen. Ze zijn defensief heel sterk met ontzettend veel passie en emotie leggen ze op het veld. We zaten gewoon goed in de wedstrijd en je weet dat wij fysiek eigenlijk altijd in de tweede helft de overhand hebben. Dat hebben we in heel veel wedstrijden bewezen, en ook vandaag weer.' Idrissi gaf de bal op Mats Wieffer, die uiteindelijk het doelpunt wist te maken. 'Nu bij de teruggetrokken bal stond op de zestien Mats Wieffer die hem goed binnen schiet', analyseert de aanvaller het doelpunt van Wieffer. Idrissi zag dat AS Roma met veel verdedigers achter de bal speelde. 'Het nadeel van dat zij veel verdedigers achter de bal hebben is ook een voordeel op het moment dat als je schiet voor een keeper, zijn zicht is veel minder goed.' Feyenoord werd wat later in de tweede helft wel wat zwakker. 'Ik moet eerlijk zeggen dat we het laatste half uur niet echt meer heel goed in de wedstrijd zaten. Ze hadden wel een overwicht. Ze hadden ook een aantal mogelijkheden. Wij hebben denk ik een solide 1-0 overwinning behaald. Natuurlijk had je vooraf liever 2-0 of 3-0 gemaakt. Maar het is ook weer niet zo dat we echt grote kansen hebben gehad op 2-0 of meer. We hebben de eerste slag gewonnen. We zitten op de helft. Volgende week ook weer een belangrijke pot na.'