'Dat hij ons zo goed op de been hield verbaast mij dan ook helemaal niets'

4 reacties 4
Feyenoord speelde zondagmiddag de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Feyenoord was uiteindelijk met 1-3 te sterk. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Youri en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam. Youri weet dat de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam door velen werd gezien als een van de lastigste wedstrijden die nog gaan komen in de Eredivisie dit seizoen. 'Dat bleek ook naarmate de eerste helft vorderde, toen het steeds wat minder oogde. Feyenoord heeft zich ondanks alles goed laten zien in de tweede helft en wist 20 minuten en 14 minuten voor tijd de score uit te breiden naar 1-3. Weer een stap dichterbij de landstitel. Nog groter eigenlijk, omdat je Ajax op acht punten hebt gezet.' Mark vond dat Feyenoord goed startte op Het Kasteel. 'Feyenoord straalde echt uit dat het geen punten zou gaan weggeven. Misschien ging het ergens wat te makkelijk in het begin. Na het doelpunt van Sparta Rotterdam, dat geheel uit de lucht kwam vallen, dreigde de wedstrijd wat te kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Gelukkig zette Feyenoord in de tweede helft orde op zaken.' Igor Paixão begon afgelopen zondag in de basis. Hij verving de geschorste Oussama Idrissi. 'Hij speelde een goede wedstrijd en wist al vroeg in de wedstrijd te tekenen voor de 0-1 nadat hij wegliep uit de drukte en zo heel vrij de 0-1 tegen de touwen schoot', zegt Youri. 'Dit laat maar weer zien dat deze club schorsingen en blessuregevallen kan opvangen zonder al te veel problemen.' Mark is het eens met de woorden van Youri. 'Aan het begin van het seizoen leek het er op dat Feyenoord niet zo'n brede selectie had, en dat de spelers achter de eerste elf mogelijk niet de kwaliteiten hadden die nodig zijn bij Feyenoord. Het is goed om te zien dat je bij wissels niet slechter wordt, maar soms juist beter, aangezien zij nog fit zijn.' Een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord was doelman Timon Wellenreuther. 'Hij begon stroef, maar ik heb altijd vertrouwen in hem gehad', zegt Youri. 'Ik wist hoe goed hij was bij Willem II, was daarom ook heel blij toen we hem haalden. Dat hij ons zo goed op de been hield verbaast mij dan ook helemaal niets.' Mark vult aan: 'Je hebt ook een goede tweede doelman nodig. Helaas weet je bij Justin Bijlow dat hij er zo maar een tijd uit kan liggen. Wellenreuther toont aan dat hij een prima vervanger is.' Youri heeft vertrouwen in het verder verloop van het seizoen. 'Acht punten. Het op papier makkelijkste schema. De dubbel is zelfs in zicht en wie weet zelfs de treble? Het kán nog heel mooi worden, Kameraden.'