HUURLINGEN | Azarkan belangrijk, Boženík weer eens trefzeker

In het seizoen 2022-2023 worden er elf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Tidjany Touré (FC Dordrecht) [i]FC Den Bosch – FC Dordrecht 3-1[/i] Positie ranglijst: 19e Tidjany Touré begon in de basis tegen FC Den Bosch en speelde 79 minuten. In deze 79 minuten was de vleugelaanvaller goed voor het enige doelpunt aan de kant van de Dordrechtenaren. Hij had een passnauwkeurigheid van 75% en schoot 3x, waarvan er 1 op doel ging. Hij had een 100% score wat betreft gegeven dieptepasses en veroverde ook 2x de bal. Hij won 8 van zijn 12 duels. De aanvaller werd door Fotmob beoordeeld met een 7,7. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]VVV Venlo – Roda JC 1-1[/i] Positie ranglijst: 9e Lennard Hartjes begon op de bank en kreeg geen speelminuten. Thijs Jansen (TOP Oss) [i]TOP Oss – Heracles Almelo 1-5[/i] Positie ranglijst: 17e Een dramatische avond voor Thijs Jansen. De keeper moest maar liefst 5x vissen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ondanks de 5 tegendoelpunten had Jansen wel 4 reddingen. Een wedstrijd om snel te vergeten voor Jansen, die een 5,2 van Fotmob kreeg. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]ADO Den Haag – Willem II 1-3[/i] Positie ranglijst: 13e Denzel Hall werd als centrale verdediger gebruikt in plaats van de rechtsbackpositie. Hall had een passnauwkeurigheid van 78% en won 3 van zijn 6 duels. Van al zijn balcontacten (55x) raakte hij de bal niet één keer kwijt. Van zijn 11 dieptepasses kwamen er maar 2 aan. Hij won 15x de bal terug maar moest toch drie keer toekijken hoe Willem II scoorde. Hij kreeg van Fotmob een 6,4. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]Jong AZ – FC Eindhoven 1-1[/i] Positie ranglijst: 6e Naoufal Bannis startte ook vandaag niet voor de Eindhovenaren. Hij viel in de 78e minuut in. In die korte periode kwamen 6 van zijn 7 passes aan en won hij 3 van zijn 5 duels. Helaas lukte het de spits niet om, ondanks 2 gecreëerde kansen, een doelpunt te maken of een assist te leveren. Hij kreeg een 6,7 van Fotmob. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Excelsior – SC Cambuur 4-1[/i] Positie ranglijst: 15e Marouan Azarkan speelde een goede wedstrijd na zijn blessure tegen SC Cambuur. Met twee assists, waarvan zijn laatste de mooiste was, was hij belangrijk voor de overwinning. Hij creëerde 2 grote kansen. Hij veroverde ook 4x de bal en verdedigde 1x de bal uit. Hij had een passnauwkeurigheid van 62%. Van Fotmob kreeg hij een 8,5%. Mark Diemers (FC Emmen) [i]FC Emmen – Sparta Rotterdam 0-2[/i] Positie ranglijst: 16e Mark Diemers speelde tegen Sparta Rotterdam in de punt van de aanval. Op deze positie had hij een passnauwkeurigheid van 88% en won hij 5 van zijn 13 duels. Ondanks zijn 2 gecreëerde kansen en dat hij veel in de aanval te vinden was kon hij zijn team niet helpen aan een doelpunt. Fotmob beoordeelde hem met een 6,3. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]FC Volendam – Fortuna Sittard 2-1[/i] Positie ranglijst: 13e Francesco Antonucci maakte na zijn ziekte tegen zijn werkgever Feyenoord weer minuten in het shirt van FC Volendam. Het waren er niet veel; de middenvelder mocht in de 85e minuut pas invallen. Hij gaf daarin 3 passes die alle 3 aankwamen en zijn enige dribbel van de wedstrijd was succesvol. Wel pakte de middenvelder nog een gele kaart. Ramon Hendriks (FC Utrecht) [i]FC Utrecht – Go Ahead Eagles 1-2[/i] Positie ranglijst: 7e Opnieuw speelde Hendriks 90 minuten maar ook opnieuw blameerde FC Utrecht zich in de Eredivisie. Hendriks had een passnauwkeurigheid van 80% en loste 1 schot af op de keeper van Go Ahead Eagles. Hij slaagde erin om twee succesvolle tackles in te zetten en won 6x de bal terug. Hij blokkeerde 1 schot van de Deventenaren en won 8 van zijn 12 duels. Van Fotmob kreeg Hendriks een 6,5. Róbert Boženík (Boavista) [i]Boavista – FC Famalicão 1-2[/i] Positie ranglijst: 12e Boženík starte de wedstrijd op de bank maar mocht 24 minuten meedoen. Hij was na lange tijd weer eens trefzeker en scoorde de aansluitingstreffer. Helaas wist hij er niet voor te zorgen dat Boavista nog naast Famalicão kwam. Hij had 3 schoten waarvan 1 op de lat. Hij kreeg van Fotmob een 7,5. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) [i]FC Ingolstadt 04 – SG Dynamo Dresden[/i] Positie ranglijst: ? Deze wedstrijd wordt later vanavond in het overzicht geüpdatet. Huurling van de week Onze huurling van de week is Marouan Azarkan. De vleugelaanvaller was na zijn blessure weer belangrijk voor zijn club met 2 assists tegen het in degradatienood verkerende SC Cambuur.