Slot: 'Je hebt vandaag ook weer een fysieke prestatie gezien die tot de verbeelding spreekt'

16 reacties 16
Bron: ESPN
Feyenoord wint eindelijk weer in Amsterdam! 2-3 werd het zondagmiddag na een spannende Klassieker. De Rotterdamse doelpunten waren van Santiago Gimenez, Sebastian Szymański en Lutsharel Geertruida. Arne Slot beschouwt na bij ESPN. 'We zijn ontzettend blij en tegelijkertijd hebben we een wedstrijd gewonnen van een hele sterke tegenstander, ook nog een concurrent van ons', begint de hoofdtrainer van Feyenoord. Hij weet ook niet of hij blij zou zijn met een andere uitslag. In de tweede helft vond hij zijn ploeg een stuk sterker. 'Dan denk ik dat je bijna ontevreden zou zijn met een 2-2.' Quilindschy Hartman werd in de 25ste minuut al gewisseld na een gele kaart. Volgens sommigen had hij ook een tweede gele kaart kunnen krijgen en daarom wisselde Slot hem ook voor Marcos López. 'Iedereen snapt dat je dan niet meer lekker voetbalt', zegt Slot nadat Hartman vroeg de kaart kreeg. Helemaal als je tegen een speler als Mohammed Kudus staat. 'Maar Lopez heeft dat uitstekend ingevuld moet ik zeggen.' De tweede helft zag er anders uit dan de eerste volgens Slot. 'Ik heb ook in de rust tegen ze gezegd, als wij minder duels winnen dan Ajax gaan we hier niet winnen en dat was in de eerste helft het geval. Maar de tweede helft vond ik ons veel beter uit die duels blijven omdat we in de opbouw ook veel geduldiger waren.' Slot heeft meer complimenten: 'Je hebt vandaag ook weer een fysieke prestatie gezien die ook tot de verbeelding spreekt. Als we dat kunnen blijven leveren en niemand geblesseerd raakt, dan staan we er ontzettend goed voor.'