HUURLINGEN | Bannis eindelijk weer belangrijk, Hendriks debuteert voor FC Utrecht

HUURLINGEN | Bannis eindelijk weer belangrijk, Hendriks debuteert voor FC Utrecht

In het seizoen 2022-2023 worden er elf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Alle KKD spelers die in dit overzicht niet zijn meegenomen, staan al in het artikel van afgelopen zaterdag. Deze maandag werden er extra KKD duels gespeeld vanwege de aankomende interlandperiode. De teams zonder internationals spelen dat weekend en de teams die in de interlandperiode niet wilden spelen, speelden gisteren.


Lennard Hartjes (Roda JC)
Roda JC – Jong AZ 2-0
Positie ranglijst: 9e
Hartjes mocht in de 62e minuut invallen. De middenvelder gaf 4 passes waarvan er 0 aankwamen. Hij had 1 geslaagde tackle en won 2x de bal terug. Hij won 2 van zijn 6 duels en maakte 1 overtreding. Hij kreeg voor zijn korte invalbeurt van Fotmob een 6,1.

Denzel Hall (ADO Den Haag)
FC Eindhoven – ADO Den Haag 1-1
Positie ranglijst: 13e
Denzel Hall speelde 90 minuten mee. Niet op zijn gewende linksbackpositie, maar Advocaat had hem nodig in het hart van de defensie. Hij had een passnauwkeurigheid van 81% waarvan 2 nauwkeurige dieptepasses. Hij won 5x de bal terug, had 2 onderscheppingen en 5 van zijn 6 duels. Hall had 1 geslaagde tackle. Hij kreeg van Fotmob een 7,1.

Naoufal Bannis (FC Eindhoven)
FC Eindhoven – ADO Den Haag 1-1
Positie ranglijst: 5e
Naoufal Bannis mocht zoals de afgelopen weken weer niet in de basis starten, maar was toch eindelijk weer belangrijk voor zijn ploeg. Na wekenlang geen rol van betekenis te hebben gespeeld, was Bannis eindelijk weer trefzeker. Hij maakte in de 76e minuut de gelijkmaker, 20 minuten nadat hij in het veld was gekomen. Hij had daarnaast een passnauwkeurigheid van 92% en had 2 schoten waarvan 1 op doel. Hij won 2 van zijn 4 duels en wist ook nog eens 2x de bal terug te winnen. Hij kreeg van Fotmob een 7,6.

Marouan Azarkan (Excelsior)
FC Emmen – Excelsior 2-0
Positie ranglijst: 16e
Marouan Azarkan kampt met een blessure en zat daarom niet bij de wedstrijdselectie.

Mark Diemers (FC Emmen)
FC Emmen – Excelsior 2-0
Positie ranglijst: 15e
Mark Diemers speelde tegen Excelsior een goede wedstrijd. De middenvelder had een passnauwkeurigheid van 76% en was belangrijk met één assist. Hij creëerde drie kansen en had twee schoten. Hij won 7 van zijn 12 duels. Hij veroverde 9x de bal terug en had twee succesvolle dieptepasses. Hij kreeg een 8,4 van Sofascore.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
Feyenoord – FC Volendam 2-1
Positie ranglijst: 14e
Francesco Antonucci zat niet bij de wedstrijdselectie. De middenvelder moest zich afmelden vanwege ziekte.

Ramon Hendriks (FC Utrecht)
N.E.C. – FC Utrecht 2-2
Positie ranglijst: 7e
Ramon Hendriks maakte dit weekend zijn basisdebuut voor FC Utrecht. Het ging niet van harte; de club kwam met 2-0 achter maar wist zich terug te knokken tot 2-2. De verdediger wist er 7x voor te zorgen dat een aanval van NEC strandde. Hij won 2x de bal terug en won 9 van zijn 12 duels. Van zijn 45 balcontacten leed Hendriks geen één keer balverlies. Hij kreeg een 6,7 van Sofascore.

Róbert Boženík (Boavista)
Sporting Clube de Portugal – Boavista 3-0
Positie ranglijst: 9e
Boženík kreeg 11 speelminuten tegen Sporting Club de Portugal. In deze korte periode wist hij geen noemenswaardige acties. Hij kreeg een 6,5 van Sofascore.

Christian Conteh (SG Dynamo Dresden)
Borussia Dortmund II – SG Dynamo Dresden 1-3
Positie ranglijst: 6e
Christian Conteh was geschorst en zat niet bij de wedstrijdselectie.

Huurling van de week
Onze huurling van de week is Ramon Hendriks. Na zijn lange blessure en wat minuten bij Jong FC Utrecht maakte Ramon Hendriks dit weekend zijn debuut voor FC Utrecht en dat meteen in de basis. Ondanks het resultaat speelde Hendriks een prima wedstrijd. Eigenlijk is het deze keer huurlingen van de week, want ook de prestaties van Diemers en Bannis mogen niet onopgemerkt blijven.

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast2083460378

Je plaatst een bericht als Gast2083460378