Kritiek op Feyenoorder: 'Niets leek te lukken bij hem'

21 reacties 21
Woensdagavond speelde Feyenoord in de TOTO KNVB Beker de wedstrijd tegen N.E.C.. In De Kuip werd het na verlenging 4-4 en wonnen de Rotterdammers na strafschoppen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. Dat doen we deze keer met Edo en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl. 'Het grote probleem bij Feyenoord blijft het scorend vermogen', zegt Mark. Hij vervolgt: 'Dat bleek ook woensdag wel weer in de bekerwedstrijd tegen N.E.C.. Als je de statistieken bekijkt is het eigenlijk onbegrijpelijk dat je het niet al veel eerder beslist had.' Volgens Edo ligt het probleem eerder achterin. '65 doelpunten in 28 wedstrijden is niet problematisch', zegt hij. 'Als de spits van de tegenstander op gelijke hoogte staat met de nummer tien van Feyenoord, kan je niet elke wedstrijd vier doelpunten verwachten. Het probleem ligt 'm eerder bij het feit dat we zo hoog op het veld staan dat elke uitbraak een grote kans wordt. Je moet wel heel goed zijn als je dat negentig minuten voorkomt, maar dat kan niet. Spelers moeten slimmer zijn met het maken van overtredingen om daarmee uitbraken te vermijden.' Mark ziet dat Feyenoord constant wisselt in de basisopstelling voorin. 'Feyenoord heeft prima aanvallers, maar op dit moment heb ik nog niet het idee dat er drie duidelijk bovenuit stijgen om in de basis te laten starten.' Edo denkt dat dat geen probleem hoeft te zijn: 'De invallers maken dit seizoen vaak het verschil op het moment dat de basisspelers de tegenstander moe heeft gespeeld. Dat je vier buitenspelers van niveau hebt is alleen maar een luxe en daarmee kan je veel rouleren.' Mark zag dat één speler het in ieder geval lastig had: 'Danilo speelde tegen N.E.C. een ongelukkige wedstrijd. Niets leek te lukken bij hem.' Edo zag dat ook en hoopt dat Arne Slot Santiago Gimenez de vaste nummer negen maakt.