'Wat mij betreft staat hij weer gauw in de basis'

15 reacties 15
Zondagmiddag speelde Feyenoord in de Eredivisie de wedstrijd tegen PSV. In De Kuip werd het uiteindelijk 2-2. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Edo en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het gelijkspel van Feyenoord. Edo zag dat elke emotie zondag aan bod kwam. 'Feyenoord - PSV was een zeer emotionele wedstrijd met misschien wel de beste sfeer van het seizoen. Elke emotie kwam aan bod. Boosheid bij een verkeerde pass, verdriet in de twaalfde minuut, blijdschap na de 2-2 en teleurstelling na afloop. Dat laatste kwam simpelweg doordat Feyenoord de bovenliggende partij was. Ook vóór de rode kaart al.' Mark zag ook dat Feyenoord de kansen had om te winnen. 'We hadden net als tegen FC Twente de drie punten moeten pakken. Ik denk dat PSV gezien het spelbeeld blij moet zijn met een punt, ondanks dat ze op een 0-2 voorsprong kwamen.' Ondanks dat Feyenoord al vroeg op achterstand kwam en met een 0-1 ruststand naar de kleedkamer ging, vond Edo de Rotterdammers in de eerste helft niet slecht spelen. 'Je weet dat PSV met hun klasse voorin maar één kans nodig heeft voor een doelpunt, maar tegelijkertijd hebben ze ook een zeer sterk middenveld. De strijd daar werd gewonnen door Feyenoord. PSV kwam zelden in de buurt van het zestienmetergebied van Wellenreuther, terwijl Feyenoord meerdere kansen kreeg voor de 1-1. In de tweede helft werd dat overwicht alleen maar meer en blunderden Gimenez en Timber door de gelijkmaker niet te maken. Timber speelde sowieso ongelukkig, maar ik verwacht wel dat hij de komende weken weer op 10 staat. Hij viel er al vaker goed in namelijk.' Timber miste de kans op de 1-1. 'Die had er echt in gemoeten', aldus Mark. 'Hij had de bal vol in het net moeten schieten, hij leek hem nu geplaatst te willen schieten maar daardoor kon de doelman hem gemakkelijk stoppen.' Ondanks de rode kaart van Armando Obispo kwam PSV toch op een 0-2 voorsprong, waardoor de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Invaller Alireza Jahanbakhsh scoorde echter twee keer waardoor het uiteindelijk 2-2 werd. Edo zag de aanvaller een goede wedstrijd spelen. 'Wat mij betreft staat hij weer gauw in de basis. Ook om de zeer aanvallende Pedersen te compenseren in verdedigende arbeid. In plaats van wie Jahanbakhsh moet spelen blijft lastig. Paixão kan uit het niets wat creëren en Dilrosun vond ik vooral in de eerste helft ook erg sterk spelen. Tegelijkertijd kan je ook niet om het rendement van Idrissi heen. Alleen maar fijn dat we zoveel buitenspelers hebben die aan de deur kloppen of in de basis moeten.' Mark verwacht woensdag een basisplaats voor Jahanbakhsh, wanneer Feyenoord het in de TOTO KNVB Beker op zal nemen tegen NEC. 'Maar voor wie, dat zal Slot moeten bepalen.'