HUURLINGEN | Bannis belangrijk met assist op winnende treffer, Hartjes trefzeker

8 reacties 8
In het seizoen 2022-2023 worden er twaalf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Aliou Baldé (FC Dordrecht) [i]Roda JC – FC Dordrecht 1-0[/i] Positie ranglijst: 17e Op bezoek bij Roda JC kon het team van Aliou Baldé niet overtuigen. De Sengalese aanvaller werd 20 minuten na rust gewisseld. Daarvoor heeft hij maar één schot gelost waar geen doelpunt uit ontstond. Ook had de aanvaller niet veel balcontacten. Hij kreeg een beoordeling van 6,8 op Fotmob. Baldé staat mogelijk op het punt om Nederland te verlaten, het Zwitserse FC Lausanne-Sport zou de aanvaller graag inlijven. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]Roda JC – FC Dordrecht 1-0[/i] Positie ranglijst: 8e In tegenstelling tot Baldé speelde Hartjes wel een prima wedstrijd. De middenvelder speelde 90 minuten en had een passnauwkeurigheid van 77%. Ook creëerde hij drie kansen maar daar kwamen geen goals uit. 40% van zijn duels werden gewonnen. Fotmob beoordeelde hem met een 7,3. [i]Roda JC - PEC Zwolle 1-2[/i] Roda JC en PEC Zwolle speelden maandagavond een inhaalwedstrijd. Hartjes speelde een goede wedstrijd en zijn spel werd bekroond met een doelpunt. Zijn passnauwkeurigheid was 59% en hij won 50% van zijn duels. Helaas was zijn doelpunt niet genoeg voor een gelijkspel of een overwinning. Hij kreeg een 7,5 van Fotmob. Thijs Jansen (TOP Oss) [i]PEC Zwolle – TOP Oss 4-1[/i] Positie ranglijst: 19e Een avond om snel te vergeten voor Thijs Jansen. De huurling moest vier keer vissen. Hij wist ook 6x een bal te redden, dus erger is voorkomen. Door de matige vertoning van de Ossenaren werd Jansen ook matig beoordeeld: een 5,0 op Fotmob. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]VVV Venlo – ADO Den Haag 0-0[/i] Positie ranglijst: 13e Denzel Hall haalt eigenlijk elke week wel een voldoende. Ook deze week. De Hagenezen bleven steken op een gelijkspel maar de verdediger speelde een prima wedstrijd. Hij had een passnauwkeurigheid van 87% Hij had 2 onderscheppingen en wist vier keer de bal uit te verdedigen. Hij won 50% van zijn duels. Hij kreeg een 7,5% van Fotmob. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]FC Eindhoven – Heracles Almelo 1-0[/i] Positie ranglijst: 3e FC Eindhoven pakte hele belangrijke punten in de strijd om promotie en misschien wel een titel. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 van Heracles Almelo. Naoufal Bannis was belangrijk met een assist op doelpuntenmaker Rottier. 67% van zijn dribbels slaagde en hij won 56% van zijn grondduels. Hij had een passnauwkeurigheid van 73%. Fotmob beoordeelde hem met een 7,5. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]FC Utrecht – Excelsior 1-0[/i] Positie ranglijst: 14e Azarkan wist niet te overtuigen in het duel tegen FC Utrecht, net als de rest van zijn teamgenoten overigens. Azarkan wist aanvallend bijna geen noemenswaardige actie te maken. Hij kreeg van Fotmob een 6,3. [i]Excelsior – Ajax 1-4[/i] Nadat Ajax de openingstreffer had gemaakt kregen de Rotterdammers veel kansen, die uiteindelijk de 1-1 opleverde. Echter wist het daarna niet meer terug te komen. Azarkan had een passnauwkeurigheid van 89% maar wist aanvallend niet veel te brengen. Hij werd door Fotmob beoordeeld met een 6,0. Mark Diemers (FC Emmen) [i]FC Emmen – PSV 1-0[/i] Positie ranglijst: 16e FC Emmen wist doordeweeks te stunten tegen titelkandidaat PSV. De topclub verloor met 1-0 van de Emmenaren, met dank aan een redelijk spelende Diemers. Hij had een passnauwkeurigheid van 94% en won de helft van zijn duels. Hij had drie schoten maar geen van die drie waren kansrijk. Hij kreeg van Fotmob een 7,1. [i]RKC Waalwijk – FC Emmen 2-0[/i] Na de stunt tegen PSV wist FC Emmen het even niet meer in Waalwijk. Diemers speelde ondanks het resultaat een redelijke wedstrijd en creëerde de meeste kansen (3) van iedere speler op het veld. Hij had een pasnauwkeurigheid van 85% en won bijna 100% van al zijn duels. Een 7,7 op Fotmob is dan, ondanks het resultaat, voor Diemers terecht. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]Ajax – FC Volendam 1-1[/i] [i]FC Volendam – FC Groningen 3-2[/i] Na lang blessureleed is Antonucci eindelijk weer terug. De middenvelder mocht drie minuten invallen in het duel tegen FC Groningen. Ramon Hendriks (FC Utrecht) [i]FC Utrecht – Excelsior 1-0 AZ – FC Utrecht 5-5[/i] Ramon Hendriks is herstellende van een blessure en is op de weg terug. Hij traint wel al weer mee. Róbert Boženík (Boavista) [i]Boavista – Portimonese 4-2[/i] Boženík begon op de bank en kreeg geen minuten. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) [i]1860 München – SG Dynamo Dresden 1-2[/i] Christian Conteh kampte laatst met een spierblessure maar is daarvan hersteld en begon in de basis. Helaas wist de Duitse aanvaller niet belangrijk te zijn met een goal of een assist. Hij keek in de 63e minuut tegen een gele kaart aan en werd in de 67e minuut gewisseld. Huurling van de week Onze huurling van de week is Naoufal Bannis. De huurling van Feyenoord wist met FC Eindhoven belangrijke punten te pakken tegen promotieconcurrent Heracles Almelo. Met een assist op het énige doelpunt van de wedstrijd mag hij tevreden zijn.