Feyenoord speelt in enerverende Klassieker gelijk tegen Ajax

152 reacties 152
Feyenoord heeft zondagmiddag gelijk gespeeld tegen Ajax. In De Kuip werd het 1-1. Het enige doelpunt van de Rotterdammers werd gescoord door Igor Paixão. Feyenoord schoot uit de startblokken tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. De gehele eerste helft had het de controle over de wedstrijd. In de eerste helft wist het gehele Ajax middenveld slechts zes keer de bal te beroeren op de helft van de tegenstander. Feyenoord was er op gebrand om Ajax niet in de wedstrijd te laten komen en deed dat met verve. Tot grote kansen kwamen de Rotterdammers echter niet. Aan de bal was het vaak nog te slordig. Nadat Jurriën Timber de bal bijna in eigen doel wist te werken en een kans in de voeten van Bijlow schoot was het uitgerekend een te laconieke bal van Steven Berghuis die de verdiende 1-0 in leidde. Quillindschy Hartman was scherper dan zijn directe tegenstander en zocht direct Igor Paixão op. De Braziliaan draaide vakkundig naar binnen en schoot in de verre hoek raak. In een dansende Kuip leek Ajax rijp voor de slacht maar verder dan enkele speldenprikken kwam Feyenoord niet. Er was een opstootje met Alireza Jahanbakhsh en Jurriën Timber, maar de vlam sloeg nog niet in de pan. In de tweede helft werd het met name van de kant van Feyenoord slordiger. De equipe van Arne Slot had met krachten gesmeten en kon het tempo van de eerste helft niet vol blijven houden. Met de snelheid van de ingevallen Steven Bergwijn hadden de Ajacieden er een wapen bij. Dat Feyenoord in het eerste bedrijf niet verder afstand wist te nemen kwam de ploeg duur te staan. Met name de passnauwkeurigheid was van bedroevend niveau. Met 68% het laagste sinds 2017. Ajax drong aan en was met Kudus al een keer zeer dichtbij, Bijlow wist samen met Hartman zijn doel nog schoon te houden. Een doelpunt zoals ze zo vaak te zien zijn tijdens de Klassieker bracht Ajax uiteindelijk langszij. Een te verre voorzet van Tadic werd ogenschijnlijk over de achterlijn gekopt. Daar kon Davey Klaassen echter nog net bij die de bal van dichtbij op de voeten van Mats Wieffer kopte. De middenvelder had geen tijd om te reageren en werkte de bal het eigen doel in. De grootste kansen waren uiteindelijk nog voor Feyenoord. Waar de Amsterdamse bezoekers genoegen leken te nemen met een punt wilden de gastheren nog de volle buit pakken. Met Santiago Gimenez kwam Feyenoord nog akelig dichtbij. De Mexicaanse spits deed bijna alles goed bij zijn uitbraak, speelde Alvarez zoek maar zijn schot ontbrak de overtuiging om Rulli te passeren. Met de 1-1 lijkt van beide partijen de ontevredenheid te overheersen. Feyenoord blijft koploper en Ajax zakt verder weg, naar de vijfde plaats.