HUURLINGEN | Drie huurlingen trefzeker, Jansen behaalt geen clean sheet door late tegentreffer

11 reacties 11
In het seizoen 2022-2023 worden er twaalf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Ramon Hendriks wordt door zijn zware knieblessure niet behandeld. Aliou Baldé (FC Dordrecht) [i]Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 0-1[/i] Aliou Baldé deed weer wat hij al vaak bij FC Dordrecht heeft laten zien: scoren. De jonge Senegalees kreeg een bal vanaf de linkerkant van het veld, liep door en schoot uit een bijna onmogelijke hoek raak. De keeper van FC Utrecht zag er ook niet goed uit. De aanvaller kreeg nog wel een gele kaart. Door zijn matchwinning goal is FC Dordrecht geklommen naar de 16e plek. Baldé werd door Fotmob beoordeeld met een 7,7. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]Roda JC – TOP Oss 1-1[/i] Lennard Hartjes speelde de gehele wedstrijd tegen het team van huurling Thijs Janssen. Heel lang leek het erop dat TOP Oss met de winst naar huis zou gaan, ondanks dat de Ossenaren de gehele tweede helft met tien man moesten spelen door een rode kaar van Lorenzo Pique in de 40e minuut, totdat Postema in de 95e minuut zorgde voor de gelijkmaker. Hartjes had een passnauwkeurigheid van 98% waarvan 14 aanvallende passes. Hij kreeg van Fotmob een 7,7. Thijs Jansen (TOP Oss) [i]Roda JC – TOP Oss 1-1[/i] Thijs Jansen was belangrijk in de wedstrijd tegen Roda JC. Met drie belangrijke reddingen wist hij er voor te zorgen dat de Kerkradenaren niet wonnen. Toch kreeg de sluitpost een late tegentreffer om de oren, die ervoor zorgde dat de Ossenaren niet de volle buit meenamen terug naar Oss. Fotmob beoordeelde hem met een 7,7 [i]TOP Oss – Jong AZ 1-3[/i] TOP Oss speelde ook nog tegen Jong AZ, nadat dit duel een paar maanden terug ongeldig werd verklaard door de KNVB vanwege een opgestelde speler die niet speelgerechtigd was. Helaas werd dit niet de wedstrijd van Jansen, hij kreeg drie goals tegen. TOP Oss staat op dit moment op een lage 19e plek. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]Kozakken Boys – ADO Den Haag 1-3 (TOTO KNVB Beker)[/i] Denzel Hall begon in de basis in de doordeweekse bekerwedstrijd tegen de amateurs van Kozakken Boys. Na niet veel noemenswaardige acties werd hij in de 74e minuut gewisseld voor Martinez. De ploeg van Dick Advocaat kwam in de slotfase nog even in de problemen, maar wist de winst definitief te maken door een goal in de 98e minuut van oud-Feyenoorder Joël Zwarts. [i]ADO Den Haag – MVV 2-1[/i] ADO Den Haag heeft in januari de stijgende lijn ingezet. Het is voor Hall te hopen dat dit langer gaat duren. Echter zat hij deze wedstrijd niet bij de wedstrijdselectie. Dit komt vanwege een blessure. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]NAC – FC Eindhoven 2-1 (TOTO KNVB Beker)[/i] Lang leek het erop dat FC Eindhoven door zou bekeren en daarna leek het er lang op dat de wedstrijd beslist zou worden op penalty’s. Beide scenario’s gingen niet door. Na een snel doelpunt van FC Eindhoven in de 1e minuut door Brym, maakte NAC in de 91e minuut de gelijkmaker. In de 121e minuut scoorden de Bredanaren de winnende. Bannis, die in de basis begon, kon geen stempel drukken op de wedstrijd en kreeg ook nog eens een gele kaart. [i]FC Eindhoven – FC Den Bosch 4-1[/i] FC Eindhoven had geen kind aan FC Den Bosch. Het team van Bannis won met 4-1 en versterkte daarmee de derde plaats. Bannis was belangrijk voor zijn team: hij tekende voor de 2-0. Hij had een schotnauwkeurigheid van 100% en veroverde zelfs een aantal ballen terug. Ook won hij 50% van zijn duels. In de 88e minuut werd hij afgelost door een teamgenoot. Hij kreeg van Fotmob een 8,1. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Excelsior – AZ 1-4 (TOTO KNVB Beker)[/i] Excelsior werd kansloos uitgeschakeld in de bekerwedstrijd tegen AZ. Azarkan, die pas in de 74e minuut mocht invallen, kon ook geen potten meer breken. [i]Sparta Rotterdam – Excelsior 1-0[/i] Azarkan begon weer in de basis bij de Rotterdammers, maar kon zijn ploeg niet helpen om met een resultaat terug de bus in te gaan. Sparta sloeg in de slotfase toe met het winnende doelpunt van voormalig Feyenoord-target Kitolano. Een matige wedstrijd van de aanvaller van Excelsior leverde een 6,5 op, beoordeeld door Fotmob. Mark Diemers (FC Emmen) [i]VVV Venlo – FC Emmen 2-3 (TOTO KNVB Beker)[/i] Mark Diemers wist zich met FC Emmen te plaatsen voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In een spannende wedstrijd die tot het eind gelijk bleef kreeg in de absolute slotfase dan toch een winnaar. In het duel, waar Diemers in de 34e tekende voor de 2-0, scoorde Araujo in de 94e minuut de winnende voor de Emmenaren. De oud-middenvelder van Feyenoord speelde 73 minuten. [i]SC Cambuur – FC Emmen 0-0[/i] In de wedstrijd tegen SC Cambuur wist het team van Diemers geen potten te breken. De ploeg die 16e staat in de Eredivisie scoorde niet. Diemers won de meeste duels van elke andere speler (6) en had een passnauwkeurigheid van 96% en 100% van zijn nauwkeurige dieptepasses kwamen aan. Diemers speelde een goede wedstrijd en werd beoordeeld met een 7,5 door Fotmob. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]sc Heerenveen – FC Volendam 2-0 (TOTO KNVB Beker)[/i] Francesco Antonucci is nog altijd herstellende van een blessure en zat daarom niet bij de wedstrijdselectie. De Volendammers werden door sc Heerenveen uitgeschakeld in de beker. [i]FC Volendam – RKC Waalwijk 2-1[/i] Francesco Antonucci is nog altijd herstellende van een blessure en zat daarom niet bij de wedstrijdselectie. De Volendammers pakte in de slotfase van de wedstrijd drie belangrijke punten. Róbert Boženík (Boavista) [i]Braga – Boavista 1-0[/i] Boženík kwam pas in de 74e minuut in het veld en wist geen potten te breken. De wedstrijd ging met 1-0 verloren en de Slowaakse spits kreeg een 6,0 van Fotmob. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) [i]SG Dynamo Dresden – SV Meppen 1-1[/i] De aanvaller van Feyenoord startte bij de rentree van de competitie weer een keer in de basis, nadat hij de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft geblesseerd moest toekijken. Veel indruk maakte de vleugelaanvaller niet. Hij had drie schoten maar die waren niet tussen de palen gemikt. Huurling van de week Onze huurling van de week is Mark Diemers. De huurling van Feyenoord wist met zijn FC Emmen de bekerwedstrijd tegen VVV Venlo te winnen en trefzeker te zijn en speelde twee goede wedstrijden. Er had wel meer ingezeten tegen SC Cambuur.