'Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad'

'Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad'

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn tijdens de WK in Qatar. Bij zo’n beetje alle wedstrijden wordt er veel blessuretijd bijgetrokken. Het Eindhovens Dagblad meldt dat deze lijn wel eens zou kunnen worden doorgetrokken in de Eredivisie.


‘Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad’, vindt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Hij herkent dat de zuivere speeltijd al langer een probleem is in de Eredivisie. In Qatar wordt er zorgvuldig omgegaan met dit probleem. De scheidsrechters schromen niet om tot wel een kwartier extra speeltijd toe te kennen.

Het is een onderwerp wat ook Feyenoordtrainer Arne Slot regelmatig aanhaalt.
Toch is het nog niet zeker dat we dit in de Eredivisie straks ook gaan zien. ‘Laten we eerst eens kijken hoe het gemiddelde is als we het over een heel toernooi meten, na alle wedstrijden dus’, zo stelt van Egmond. Volgens KNVB functionaris neemt de zuivere speeltijd in de Eredivisie bovendien al toe de laatste jaren. Hij zegt: ‘In de eredivisie neemt de hoeveelheid blessuretijd ook toe, maar daar kraait meestal geen haan naar.’

De voormalig scheidsrechter is het eens dat het juist toekennen van extra speeltijd de competitie eerlijker maakt. De VAR, het toenemende tijdrekken en extra wisselmogelijkheden versterken het belang van zuivere speeltijd. Volgens van Egmond kan de benadering tijdens dit WK ertoe leiden dat er ook in de Europese competities meer aandacht komt voor dit onderwerp.

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast6423288966

Je plaatst een bericht als Gast6423288966