De Groot legt vinger op zere plek: 'Daardoor worden de ruimtes nog kleiner'

De Groot legt vinger op zere plek: 'Daardoor worden de ruimtes nog kleiner'

Feyenoord verspeelde twee punten tegen Fortuna Sittard. Het elftal van Arne Slot zette zichzelf in de eerste helft voor schut en mocht van geluk spreken dat het 'slechts' 0-1 stond met rust. Tijdens Feyenoord TV, uitgezonden op ESPN gaat analist Rory de Groot in op het povere spel van Feyenoord.


Een veel gelezen kritiek was de opstelling van Feyenoord, die gelijk was aan een week eerder tegen AZ. Volgens De Groot niet terecht: "Dat Slot voor dezelfde elf koos was een logische keuze, zeker na AZ want dat was misschien wel je beste wedstrijd tot nu toe." Toch was het sterke spel van een week eerder in geen velden of wegen bekennen. De Groot legt uit waarom dat was: "Tegen AZ komt die ruimte in het midden, maar tegen Fortuna niet nu kreeg je allemaal mensen die statisch rond de zestien stonden." Maar dat was slechts één van de redenen zo stelt de clubwatcher die meende onderschatting te zien: "Slap, ongeïnspireerd en totaal niet agressief. Fortuna kwam heel makkelijk onder de druk die er nauwelijks was uit."

De Groot zag dat veel spelers van Feyenoord bijdroegen aan het zwakke spel in de eerste helft, waar van sommige spelers verwacht mag worden dat ze het inzicht wél hebben. "Eigenlijk stond iedereen stil. Dat is een probleem. Dan gaan mensen ook nog lopen met de bal en daardoor worden de ruimtes nog kleiner." Santiago Gimenez lijkt momenteel de eerste spits bij Feyenoord. De Mexicaan werd echter in de rust al gewisseld maar daar kon de spits zelf niet veel aan doen denkt Rory de Groot: "Slechts twee ballen die richting Giménez gingen in de zestien, dat is veel te weinig. Terwijl hij kopsterk is, maar daar wordt totaal geen gebruik van gemaakt. Terwijl de mogelijkheid er wel was. Vooral Szymanski en Dilrosun maakten totaal niet gebruik van die mogelijkheden en gingen dribbelen met de bal of speelden hem terug." Met de omzettingen in de rust kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd en leken de Rotterdammers de wedstrijd naar zich toe te trekken, al mocht dat uiteindelijk toch niet zo zijn: "Ik vond dat Wålemark heel sterk inviel. Met Hancko kan je hoger op het veld staan met zijn snelheid. Lopez kwam er in en wil van nature veel mee opkomen. Dat zag je want er was gelijk dreiging en breedte in het spel."

Discussieer mee! 16 reacties

Gast739356530

Je plaatst een bericht als Gast739356530