Nederlands Elftal geeft weinig weg en wint van Polen

112 reacties 112
Het Nederlands Elftal heeft vanavond de wedstrijd in Polen, tegen het Pools Nationaal Elftal weten te winnen. Het werd 0-2 in het Narodowy stadion in Warschau. Door de overwinning staat het Nederlands Elftal op de eerste plek in poule A van UEFA Nations League. Na een paar minuten ging het al fout voor het Nederlands Elftal. Teun Koopmeiners ging er met een zware blessure af. Hij moest met de brancard het veld verlaten. Zijn vervanger was Steven Berghuis. Kort daarna kon Oranje toch het doelpunt forceren. Na een mooie aanval, wist Cody Gakpo de bal in het doel te tikken in de 14de minuut. Dit was verdiend, als we kijken naar het spel. De Oranje Leeuwen dicteerde de wedstrijd en Polen kon alleen volgen. Ook in de tweede helft bleef Oranje niet ongeschonden. Memphis Depay moest het veld verlaten met een blessure. Hiervoor kwam Vincent Janssen in het veld. Net zoals in de eerste helft, kwam Oranje snel tot scoren na de blessure. In de 60ste minuut kon Bergwijn, na een één-twee met Janssen, koeltjes afmaken. De tweede helft was Polen op momenten sterker dan Oranje. Ook de spelverdeler Frenkie de Jong werd vroeg in tweede helft gewisseld. Uiteindelijk kon het Nederlands Elftal de overwinning over de streep trekken zonder een tegendoelpunt te incasseren. Opstelling Nederland Pasveer, Aké, Van Dijk, J. Timber, Blind, F. De Jong, Koopmeiners, Dumfries, Gakpo, Depay, Bergwijn. Opstelling Polen via website UEFA Szczęsny, Bednarek, Glik, Kiwior, Frankowski, Krychowiak, Linetty, Zalewski, Szymański, Lewandowski, Zieliński. Eindstand 0-2 '14 | Gakpo '60 | Bergwijn