Oranje onder 17 verliest EK finale van Frankrijk onder 17

7 reacties 7
Het Franse onder 17 elftal verslaat de Oranje onder 17 in de finale van het Europees kampioenschap. De Franse waren met 2-1 te sterk voor de Nederlanders. Vandaag begonnen er drie Feyenoord spelers in de basis. Dit waren Antoni Milambo, Jaden Slory en Rainey Breinburg. De eerste helft kwam Oranje een paar keer goed weg. Twee ballen kwamen op de paal terecht. Na de eerste helft kwam Mike Kleijn in de ploeg voor Antoni Milambo. Niet lang daarna wist Oranje op een 0-1 voorsprong te komen door een knappe aanname en mooi lobje van Jaden Slory. De voorzet kwam van Silvano Vos. Een kleine tien minuten later kwam Frankrijk op gelijke hoogte. De 17-jarige Saël Kumbedi wist in de 57ste minuut de 1-1 binnen te schieten. Hierna leek Oranje het even kwijt te zijn, want in de 60ste minuut kon Kumbedi zijn tweede van de avond al binnen schieten, waardoor Oranje op achterstand kwam te staan. Dit kwam Oranje onder 17 niet meer te boven en verloor zo haar wedstrijd tegen Frankrijk onder 17. Dit had de derde keer op rij kunnen worden dat Oranje onder 17 de finale van het toernooi won.