'Deze spelers, dit team, deze supporters, we verdienden deze prijs'

3 reacties 3
Feyenoord speelde woensdagavond de finale van de Conference League. In Tirana was AS Roma met 1-0 te sterk. In de rubriek terugblikken met blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen woensdag. We blikken met Jeroen en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het verlies van Feyenoord in de finale van de Conference League. Jeroen had er vertrouwen in dat Feyenoord wel eens kon gaan winnen in Tirana. 'We hebben een sterk elftal met spelers die dit jaar zichzelf echt spectaculair hebben ontwikkeld. Een speelstijl die vele tegenstanders hebben doen beven. Bijlow is weer terug en we hebben in Europa al eerder tegenstanders die veel meer geld op het veld hebben staan verslagen. Echter was daar ook Mourinho met zijn effectieve, niet leuke speelstijl.' Mark dacht dat het een lastige wedstrijd zou worden. 'Je weet gewoon dat je tegen een goede tegenstander speelt, met een trainer die er alles aan doet om een wedstrijd te winnen. En dat zag je al vanaf het begin.' AS Roma kwam in de eerste helft op voorsprong. 'Feyenoord begon angstig en er gebeurde precies waar ik zo bang voor was', zegt Jeroen. 'Trauner maakte een zeldzame fout en het werd 1-0 voor AS Roma. Daarna werd Feyenoord wat beter en probeerde alle spanning van zich af te spelen, met Geertruida en Malacia als grote aanjagers. De twee backs speelden zo goed. Geertruida stond constant vrij en AS Roma kwam niet meer over de middenlijn, maar dat was de bedoeling ook waarschijnlijk niet.' Mark haalt de speelstijl van AS Roma nog maar eens aan. 'Je weet dat ze verdedigend voetballen, en dat als ze op voorsprong komen ze niet vol gaan proberen om de voorsprong uit te bouwen. Daar is lastig tegen te spelen.' De tweede helft was Feyenoord sterker. 'De tweede helft was beuken op een muur die maar zelden open ging. Malacia had veel pech en ook Trauner had een grote kans om alles goed te maken. Daarna bleef het bij beuken, met passie en veel strijd. AS Roma ontregelde vooral', zag Jeroen. Mark vond dat Feyenoord in de tweede helft meer had verdiend. 'Ik vond de eerste helft voor AS Roma, en de tweede helft voor Feyenoord. Ik denk dat een 1-1 tussenstand na 90 minuten een eerlijke weerspiegeling gaf van de wedstrijd.' Jeroen is teleurgesteld. 'Deze spelers, dit team, deze supporters, we verdienden deze prijs. Zulke mooie avonden in Europa. De spelers huilend op het veld zien is hartverscheurend. Maar goed, uiteindelijk moet de kop omhoog, borst vooruit. Het was een prachtig seizoen met vele mooie momenten. Volgend jaar verder bouwen aan de wederopstanding van de mooiste club van het land. Want wij houden van deze club en de liefde gaat nooit meer over.' Mark deelt de mening van Jeroen. 'We hebben echt een goed Europees seizoen gehad waarin we hebben laten zien wat we kunnen. Ik ben wel heel erg benieuwd wie er gaan vertrekken, en wie er worden gehaald. Op naar het nieuwe seizoen!'