'Ik hoop dat het de grootste wedstrijd uit mijn leven gaat zijn'

'Ik hoop dat het de grootste wedstrijd uit mijn leven gaat zijn'

In de aanloop naar de Conference League finale van aanstaande woensdag in Tirana, is Cyriel Dessers in gesprek met de UEFA. De Feyenoordspits is met tien doelpunten topscorer van het nieuwe Europese toernooi.


De Belg geeft aan erg uit te kijken naar de wedstrijd tegen AS Roma. ‘Ik hoop dat het de grootste wedstrijd uit mijn leven gaat zijn’, zegt Dessers. Hij vertelt verder dat Feyenoord niet bang is voor de Italiaanse topclub. Volgens de spits is Feyenoord bewust van zijn kwaiteiten en voorbereid op wat gaat komen.

Zoals reeds aangegeven is Dessers topscorer van de Conference League. De spits zelf is dan ook trots dat hij deze titel mag dragen. ‘Ik realiseer me dat het me plaatst op een bijzondere lijst met spelers van dit seizoen, niet alleen Europees gezien maar ook voor de club. De gehuurde spits stelt dat zijn teamgenoten absoluut een rol hebben gespeeld bij zijn prestatie. Hij stelt dat door het hoge druk zetten Feyenoord achterin vaak in één tegen één situaties terecht komt. Buiten de assists, wordt Dessers ook op deze manier geholpen om uiteindelijk zijn goals te maken.

De topscorer gaat verder in op zijn eigen spel. Hij geeft aan zichzelf te beschouwen als een all round spits. Ééntje die op meerdere manieren gevaarlijk kan worden maar niet specifiek bekend staat om bijvoorbeeld snelheid of kopkracht.

Tot slot heeft Dessers nog lovende woorden over de club Feyenoord. ‘Altijd als ik Feyenoord zag spelen dacht ik, wat een fantastisch stadion.’ Ook geeft hij aan dat de fans echt uniek zijn en dat hij een connectie voelt met de Feyenoordsupporters.

Lees meer over:

Discussieer mee! 19 reacties

Gast2444078915

Je plaatst een bericht als Gast2444078915