'Wat een mentaliteit in dit team'

12 reacties 12
Feyenoord speelde zondag in de Eredivisie de competitiewedstrijd tegen PSV. In De Kuip werd het 2-2. PSV kwam op een 0-2 voorsprong, maar de in de tweede helft wist Cyriel Dessers twee doelpunten te maken waardoor het 2-2 eindigde. In de rubriek terugblikken met blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Youri en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het gelijke spel van Feyenoord tegen PSV. Youri zag Feyenoord gelijk spelen in De Kuip. 'Wat héél erg opviel: Het leek wel een oefenwedstrijd voor veel supporters. De wedstrijd leefde totaal niet, er hing geen spanning, verlies had voor mijn gevoel niet uitgemaakt bij velen. En ik moet eerlijk zeggen dat het bij mij ook wel zo voelde.' Voor Mark voelde het ook als een tussenwedstrijd, al blijft een wedstrijd tegen PSV altijd een topper. 'Het is raar dat een topper tegen PSV eigenlijk aanvoelt als een wedstrijd die niet belangrijk is.' Dat Feyenoord gelijk speelde tegen PSV was ook belangrijk in de strijd om plek drie. 'In de heisa van het behalen van de finale van de Conference League vergeet je bijna dat je de derde plek nog veilig moet stellen', zegt Youri. 'Na een knotsgekke middag in De Kuip is dit zo goed als gebeurd. Twente kan in het slechtste scenario nog gelijk komen maar die gaan het verliezen op doelsaldo.' De Rotterdammers begonnen slecht aan de eerste helft. 'Feyenoord oogde in de eerste helft vermoeid', zegt Youri. 'Alsof deze wedstrijd er één te veel was. Trauner, Kökçü en Geertruida begonnen niet lekker. Feyenoord kwam er totaal niet aan te pas en PSV liep heel makkelijk naar 0-2.' Mark had het idee dat de spelers in de eerste helft niet volledig gefocust waren. 'Ik was in de eerste helft bang dat PSV nog verder zou uitlopen, waardoor het in de tweede helft lastig zou worden.' In de tweede helft liet Feyenoord beter voetbal zien en was het beter dan PSV. 'Het was echt een totaal andere tweede helft', aldus Mark. 'Feyenoord liet weer zien wat het dit seizoen vaker heeft laten zien. De tegenstander onder druk zetten. Een gelijkspel was in mijn ogen de terechte uitslag.' Youri zag dat de supporters achter Feyenoord bleven staan. 'Het Legioen bleef achter de ploeg staan en na 600 kansen scoorde Dessers in de 86e minuut de aansluitingstreffer', zag Youri. 'Je voelde dat de hele Kuip geloofde in een 2-2. Des te mooier dat Feyenoord in de 95e minuut een penalty krijgt. Achteraf vind ik hem makkelijk gegeven, maar je kán hem geven. 'The Goat Dessers' doet het dan toch even, zo koel. Wat een mentaliteit in dit team. Woensdag het B-team opstellen, tegen Twente opstelling mixen en dan op naar Tirana.'