Oud-Feyenoorders | Clash tussen Oud-Feyenoorders om het kampioenschap

5 reacties 5
In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord speelde zondag in de laatste seconden van de wedstrijd met (2-2) gelijk tegen PSV. Met dit resultaat zijn de Rotterdammers zo goed als zeker op plaats drie geëindigd in de competitie. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders het dit weekend ook goed deden op de ranglijst? Frankrijk Georginio Wijnaldum speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Troyes. Wijnaldum begon vanaf de bank en speelde in totaal de laatste twaalf minuten mee. De middenvelder haalde nog een passnauwkeurigheid van 100% en gaf twee keypasses. Via Sofascore kreeg Wijnaldum een 6.8 voor zijn invalbeurt. Paris Saint-Germain is al kampioen van Frankrijk, waardoor de laatste paar wedstrijden geen invloed meer hebben op hun plaats op de ranglijst. Italië Stefan de Vrij won vrijdag de thuiswedstrijd met 4-2 van Empoli. De Vrij begon in de basis en won zijn enige duel. Verder haalde de Oud-Feyenoorder een passnauwkeurigheid van 90% en schoot hij één keer naast het doel. Via Sofascore kreeg De Vrij een 6.7 voor zijn prestaties. Inter Milan staat, met nog twee wedstrijden te spelen, op plaats twee in de Serie A. De club van De Vrij staat twee punten achter de koploper, AC Milan. Rick Karsdorp speelt vanavond (maandag) om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Ridgeciano Haps won zondag de thuiswedstrijd met 4-3 van Bologna. Haps speelde 63 minuten mee, waarin hij een passnauwkeurigheid haalde van 88% en ongeveer 85% van zijn persoonlijke duels won. Daarnaast kreeg de linksachter een penalty mee en behaalde hij een 7.3 via Sofascore. Venezia staat op de laatste plaats in de Serie A. De club van Haps zou zeventiende moeten eindigen om zich te handhaven, waar zij momenteel vijf punten achterstand kennen op de veilige plaats. Eric Botteghin won vrijdag de thuiswedstrijd met 4-1 van Ternana. Botteghin is de laatste tijd een zekerheid bij zijn huidige werkgever, maar mocht deze wedstrijd vanaf de bank toekijken. Ascoli Calcio staat met deze zege op plaats zes in de Serie B. België Ruud Vormer speelde zondag de uitwedstrijd tegen het Union Saint-Gilloise van Bart Nieuwkoop. Beide spelers strijden nog om plaats één in de kampioenschapsronde, waar het team van Vormer dit weekend aan het langste eind trok. Club Brugge won de wedstrijd met 0-2, waar de middenvelder de gehele wedstrijd vanaf de bank bleef toekijken. Nieuwkoop speelde 70 minuten, waarin hij een passnauwkeurigheid van 67% haalde en ongeveer 65% van zijn duels won. Nieuwkoop stond bijna sinds het begin van de competitie bovenaan de ranglijst, maar de rechtervleugelverdediger staat met zijn Union-Saint Gilloise momenteel op de tweede plaats in de kampioenschapsronde van België. Ruud Vormer staat met Club Brugge, op doelsaldo, bovenaan de ranglijst. Denemarken Nicolai Jorgensen speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Brøndby. Jorgensen begon in de basis, maar moest na 33 minuten het veld al verlaten door een blessure. De Deense spits haalde nog een passnauwkeurigheid van 100% en wist twee keer naast het doel te schieten. Via Sofascore kreeg Jorgensen een 6.7. FC Kopenhagen staat op plaats één in de play-off van de Superligaen. Turkije Leroy Fer won zaterdag de uitwedstrijd met 1-2 van Adana Demirspor. Fer speelde 90 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 95%. Daarnaast won de middenvelder ongeveer 70% van zijn persoonlijke duels en kreeg hij een 7.4 via Sofascore. Alanyaspor staat op plaats vijf in de Turkse Süper Lig.