Slot: 'Het waren echt hele goede eerste 45 minuten van ons'

11 reacties 11
Bron: ESPN
Fortuna Sittard - Feyenoord. Eindstand: 1-3. Een goede overwinning voor de Rotterdammers in Sittard met twee goals van Lutsharel Geertruida en één van Reiss Nelson. Arne Slot is tevreden met het resultaat. 'Drie punten een geen averij opgelopen', klinkt Slot tegenover ESPN. Vooraf was al duidelijk dat Luis Sinisterra en Orkun Kökçü sowieso maximaal een uur zouden spelen. De kans dat Guus Til een volledige wedstrijd zou spelen was vooraf ook al klein. Slot vermoedt ook geen nieuwe blessures. Wat betreft de wedstrijd hoefde Slot weinig te coachen tijdens de wedstrijd. 'Eigenlijk heb je 70 minuten het gevoel gehad dat het niet fout kan gaan.' Hij vond dat het bij rust meer dan 0-2 moest staan. Hij kon zich dan ook niet vinden in de tevredenheid van zijn ploeg in de kleedkamer. 'Ik merkte te weinig de frustratie dat het maar 2-0 stond.' Dat werd in de tweede helft goed opgepakt volgens hem. Een blije Slot dus na afloop. Hij was niet verbaasd dat zijn ploeg na afgelopen donderdag en komende donderdag zondagmiddag gefocust speelde. 'Ik vond het wel heel knap en heel goed hoe wij deze wedstrijd aangepakt hebben.' Hij zag een Feyenoord dat nauwkeurig was aan de bal, veel kansen creëerden en goed afjaagde. 'Het waren echt hele goede eerste 45 minuten van ons.'