'Hij beseft helemaal niet dat er iemand in zijn rug zit'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft dit seizoen voor de tweede keer onnodig verloren van Ajax. Lang stonden de Rotterdammers met 1-2 voor, maar Ajax wist uiteindelijk met 3-2 te winnen. Sieme Zijm blikt bij Radio Rijnmond terug op de wedstrijd. De focus in de analyse ligt direct op de 2-2. Volgens Zijm maakt Tyrell Malacia een domme overtreding, waarna Ofir Marciano wordt geklopt in de verre hoek. 'Als keeper moet je daar gewoon staan', zegt Zijm. Justin Bijlow raakte deze week zwaar geblesseerd en komt niet meer in actie dit seizoen. 'Dit kost je punten'. De overduidelijk teleurgestelde Zijm zag dat de 2-2 Ajax weer het geloof gaf op de overwinning. Feyenoord had twee dagen minder rust dan Ajax. Zijm suggereert dat dat misschien invloed had op deze wedstrijd. 'Je zag dat het achter wegvloeide bij Feyenoord. Ook voorin werd er niets meer klaar gespeeld in de tweede helft. 'Ze konden er niet meer goed uitkomen.' In de eerste helft zag hij nog een goed Feyenoord dat druk zette, de bal veroverde en eruit kon counteren. De wissel van Jorrit Hendrix voor Jens Toornstra was volgens Zijm de omslag. 'Toornstra is gewoon iemand die in de omschakeling ook nog meeloopt en terugschakelt. Het tempo van Hendrix is toch wat lager daarin.' De 3-2 komt volgens Zijm dan ook op het conto van Hendrix. 'Hij loopt wel terug, maar kijkt totaal niet om zich heen. Hij beseft helemaal niet dat er iemand in zijn rug zit'.