'Volslagen belachelijk'

In de uitzending van FeyenoordTV op ESPN was vol op aandacht voor de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AZ (2-1). Uiteraard is er aandacht voor de twee strafschoppen die Feyenoord tegen kreeg. ‘Volslagen belachelijk’, Aldus analist Rory de Groot. ‘Feyenoord had volledig de controle, AZ kwam nauwelijks over de middenlijn heen’, stelt de Groot. ‘Na de tweede penalty was het wel een grote puinhoop’, vond de Groot. De winteraankoop Jorrit Hendrix speelde een belangrijke rol bij de eerste strafschop. In een interview noemt de nieuwe middenvelder de penalty ongelukkig. Hendrix gaat nog verder in op de wedstrijd: ‘De tweede helft hebben we ons wel hersteld maar het was al te laat. We kregen in de tweede helft meer grip op de wedstijd maar helaas was het niet genoeg.’ Vervolgens merkte presentator Jan Dirk Stouten op dat Feyenoord weinig kansen kreeg. Hier sloot de Groot zich bij aan: ‘AZ had echt iets aangepast op het spel van Feyenoord. Hierdoor kwam Feyenoord nauwelijks tot kansen’, zo analyseert de Groot. Hij verteld verder: ‘Door te spelen met Toornstra in plaats van Jahanbakhsh wilde Arne Slot de linkerkant van AZ lam leggen. De bedoeling was dat zowel Geertruida als Toornstra sterk aan de binnenkant zouden spelen en daarmee ook Wijndal en Karlsson meer naar binnen kwamen te spelen.’ Na de onderbreking wordt nog ingegaan op de loting van de Conference League. Hierin kwam Partizan Belgrado naar voren als de volgende tegenstander. De club uit Belgrado staat stijf bovenaan in de Servische competitie. Verder wordt er vooruit gekeken naar de wedstrijd tegen FC Groningen. Rory de Groot hierover: ‘FC Groningen is een stugge ploeg, die niet wil voetballen en loert op de counter.’ Dat FC Groningen met vijf verdedivers zal gaan spelen is volgens de Groot geen geheim. Tot slot worden de resultaten van de teams op Varkenoord nog kort besproken.