Kritiek op Slot: 'Speel  het spel waarmee je zoveel lof oogt, dus mét Pedersen'

Kritiek op Slot: 'Speel het spel waarmee je zoveel lof oogt, dus mét Pedersen'

Bron: Rijnmond.nl
Bij [i]Rijnmond[/i] werd nagepraat over AZ - Feyenoord. Na twee penalty's in de eerste helft liep Feyenoord achter de feiten aan. Lutsharel Geertruida maakt nog wel snel de 1-2 in de tweede helft, maar Feyenoord kwam daarna tot maar weinig kansen. Bij Rijnmond blikt Emile Schelvis terug op een 'Uiteindelijk heeft Feyenoord zich na die penalty's herpakt', zegt Schelvis. 'Marcus Pedersen erbij als wissel na rust was voorspelbaar, Geertruida naar links niet. Maar het bleef in het positiespel, om tot goede kansen te komen, niet goed. Guus Til en Bryan Linssen zijn daarbij normaal heel bepalend, met loopacties, drukzetten en de bal vasthouden. Maar zij maakten vandaag en eigenlijk de laatste weken ook het verschil niet'. Verdedigend stond Feyenoord na de 0-2 wel stevig, daar moet Feyenoord misschien wel meer op bouwen, zegt Schelvis : 'Als er risico moet worden genomen, kan je bouwen op mannen als Gernot Trauner en Marcos Senesi. Dat is een les, je moet meer van je eigen kracht uitgaan en minder aan de tegenstander aanpassen. Speel het spel waarmee je zoveel lof oogt, dus mét Pedersen bijvoorbeeld. Bottom line is dat Feyenoord onmachtig was. De twee kansen kwamen uit standaardsituaties, maar verder waren er maar weinig wapenfeiten. Dan ga je rekenen: Vitesse uit en thuis, Utrecht uit.. Daardoor kom je niet in de buurt van de eerste twee plekken'.