Jahanbakhsh: 'Het is voor mij belangrijk dat ik lekker moet doorgaan en niet moet forceren'

Jahanbakhsh: 'Het is voor mij belangrijk dat ik lekker moet doorgaan en niet moet forceren'

Afgelopen zomer werd Alireza Jahanbakhsh door Arne Slot en Frank Arnesen naar De Kuip gehaald. Zijn prestaties bleven volgens de 'kenners' uit, maar inmiddels is de Iraniër in goede vorm met een goed rendement. Vrijdagavond doet hij zijn verhaal bij Studio Feyenoord van Feyenoord TV op ESPN.


Jahanbakhsh vertelt dat hij iemand is de jonge jongens graag helpt. "Ik probeer gewoon even met ze te praten en ze een goed gevoel te geven", zegt Jahanbakhsh. Wat betreft zijn eigen gevoel zit het wel snor. "Toen ik bij NEC en AZ speelde ben ik niet zo vaak in Rotterdam geweest, maar sinds ik hier ben voel ik mij echt goed. Het is echt een mooie club en stad, met name het stadion." Toen hij eerder al in De Kuip speelde voor zijn Feyenoord-tijd vond hij het al mooi om te zien hoe de supporters echt achter de club stonden.

Arne Slot werd in december 2020 ontslagen bij AZ. Al vrij snel daarna begon de hoofdtrainer van Feyenoord het regelmatige contact met Jahanbakhsh. "Toen Arne mij belde, voelde het echt goed dat een grote club als Feyenoord interesse in mij had." Nadat hij sprak met mensen over de stad en de club maakte hij de beslissing om clubs uit het buitenland en Nederland af te wijzen en naar Feyenoord te gaan.

Er is vaak kritiek op de 29-jarige aanvaller. Zelf straalt hij vooral zelfvertrouwen uit. "Ik weet dat ik kwaliteiten heb en het team kan helpen. Het is voor mij belangrijk dat ik lekker moet doorgaan en niet moet forceren." Waarom het in de eerste maanden niet altijd geweldig ging, komt volgens Jahanbakhsh mede doordat hij de voorbereiding miste en doordat hij zich niet snel aanpast aan een nieuwe club. "Toen ik naar NEC, AZ en Brighton ging, was het altijd moeilijk voor mij. Ik heb altijd een paar maanden nodig gehad om mij thuis te voelen." Nu kent hij de mensen, voelt hij zich goed en heeft hij zich in de winterstop goed kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Dat is volgens hem ook de reden dat het nu een stuk beter gaat.

FR-Fans.nl mini poll

Jahanbakhsh is op het moment de beste optie voor de rechtsbuitenpositie

0 stemmen

Discussieer mee! 18 reacties

Gast7904547160

Je plaatst een bericht als Gast7904547160