'Als je weer mee wil doen om het kampioenschap moet je wel een kaliber hoger'

'Als je weer mee wil doen om het kampioenschap moet je wel een kaliber hoger'

Het gaat Feyenoord voor de wind. Met enkele voltreffers van transfers heeft Frank Arnesen een competitieve selectie neergezet die op een knappe derde plaats staat. Met slechts één punt achterstand op de nummer twee PSV kan Feyenoord omhoog kijken. In Voetbalpraat op ESPN worden de opmars van en de contract situaties bij Feyenoord nog maar eens besproken.


Sinclair Bischop weet te melden dat de gesprekken met de technisch directeur nog steeds lopen. "Arnesen heeft een gesprek gehad, maar Te Kloese is pas net binnen. Deze week hebben ze een vervolggesprek. Arnesen wil ook wel weten wat er herinvesteerd kan worden. Beide partijen willen graag verder maar ze moeten kijken wat de perspectieven zijn. De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken." De technisch directeur weet dat het komende zomer moet gaan verkopen gezien de financiële situatie bij Feyenoord. Volgens Bischop zal Marcos Senesi daar de meest gegadigde persoon voor zijn gezien zijn in 2023 aflopende contract.

De goede prestaties hangen ook samen met de aanstelling van Arne Slot die een duidelijke kentering heeft gebracht bij Feyenoord: "Ze winnen de wedstrijden tegen de kleintjes, daar schortte het vorige jaren vooral aan. Ze spelen leuk voetbal en spelers ontwikkelen zich behoorlijk goed." Kenneth Perez ziet Slot niet zo snel alweer vertrekken bij Feyenoord. Voor een stap omhoog komt de oefenmeester nog niet in aanmerking: "Hij moet zich eerst op een hoger podium laten zien. Dit is nog Conference League. Wij vinden dat geweldig, maar als hij zich op Champions League niveau laat zien kun je echt een naam opbouwen."

Het spel van Alireza Jahanbakhsh was Kenneth Perez en Leo Driessen niet meegevallen. De Iraniër scoorde wel een prachtig doelpunt maar Perez vond Jahanbakhsh lijken op een botsauto, zo vaak als hij tegen andere spelers op liep. Toch zien de heren dat 'Ali' anders speelt dan eerder in zijn carrière. "Hij speelt zo veel mogelijk aan de zijkant. Dat is een hele andere rol dan bij AZ want toen speelde hij echt als tweede spits."

Perez vindt het leuk dat Feyenoord zich weer in de top van Nederland heeft gevestigd. De club werd er in de winterse transferperiode ook nog eens sterker op, maar verzuimden zich op één positie te versterken "Ze hebben zich op meerdere posities verbeterd. Maar ze moeten echt op zoek naar een echte spits." De analist ziet dat Linssen momenteel het niveau heeft wat je van hem mag verwachten nadat hij eerder dit seizoen boven zichzelf uit steeg. Daarnaast vindt de Deen vier miljoen voor Dessers veel te veel geld, bovendien denkt Perez dat de Belg niet goed genoeg is. "Als je weer mee wil doen om het kampioenschap moet je wel een kaliber hoger dan Dessers. Dat kost alleen wel geld. Maar het gaat wel echt fantastisch bij Feyenoord, dat had niemand verwacht."

FR-Fans.nl mini poll

Zijn Dessers en Linssen goed genoeg als spits van Feyenoord?

0 stemmen

Discussieer mee! 136 reacties

Gast6808232799

Je plaatst een bericht als Gast6808232799