Slot: 'Ik vind dat hij het ongelooflijk goed doet dit seizoen'

Bron: ESPN
Feyenoord heeft zondag met een mooie 5-0 overwinning de vijftiende speelronde van de Eredivisie afgesloten. Het slachtoffer was Fortuna Sittard. Bryan Linssen (2x), Luis Sinisterra, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh waren de doelpuntenmakers. Arne Slot blikt bij ESPN terug op de wedstrijd. Op een korte fase voor rust na was het een makkelijke overwinning volgens de hoofdtrainer van Feyenoord. Volgens hem is een voorsprong in een leeg stadion minder waard dan in een vol stadion, maar hij was blij om te zien dat zijn ploeg de voorsprong na rust uitbreidde. Toch was hij niet zeker van een overwinning in de rust door die korte fase voor rust. 'Dat is altijd wel een beetje de trainer die nerveus raakt', zegt Slot. Tyrell Malacia krijgt veel kritiek de laatste weken en dat is voor Hans Kraaij Jr. reden om te vragen bij zijn trainer of het terecht is. 'Ik als trainer van Feyenoord kijk ook naar de momenten dat hij echt nodig is.' Daarmee haalt hij de slotfase tegen Heracles Almelo aan. 'Dan maakt hij weer een hele belangrijke tackle waarin hij voorkomt dat de tegenstander 2-2 kan maken.' Hij vindt hem verdedigend heel sterk, maar ziet ook dat Malacia soms de bal te lang aan zijn voet houdt en zich daarmee de problemen in werkt. 'Dat is niet handig.' Toch is Slot groot fan van de linksback. 'Ik vind dat hij het ongelooflijk goed doet dit seizoen.'