DE TEGENSTANDER | Weten de Heraclieden weer te stunten?

DE TEGENSTANDER | Weten de Heraclieden weer te stunten?

Na zes overwinningen op rij wist Feyenoord tegen FC Twente niet te scoren. Daarmee heeft het de virtuele koppositie in de Eredivisie verspeeld. Een koppositie die tijdens de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo vanavond om 20:00 behaald had kunnen worden. In wederom een lege Kuip moeten de Rotterdammers zich opladen voor de ontmoeting met de Tukkers. Bas Nijhuis mag de wedstrijd in goede banen leiden hij wordt bijgestaan door VAR Marc Nagtegaal.


Historie
Feyenoord speelde in totaal 54 keer eerder tegen Heracles Almelo, daarvan won het 36 wedstrijden. De ploeg uit Zuid mocht 26 keer eerder thuis aantreden tegen de tukkers en daarvan won het 19 keer en speelde het vijf keer gelijk. Slechts twee keer gingen de Rotterdammers kopje onder tegen de Almeloërs thuis. De laatste keer dat Feyenoord in de Eredivisie thuis van Heracles Almelo wist te winnen was in seizoen 2018/2019. De Rotterdammers wonnen destijds op 13 april 2019 met 2-1. Heracles is vooral de laatste jaren een lastige tegenstander is gebleken. In Almelo worstelt Feyenoord vaak met het kunstgras en ook in de Kuip wist de ploeg van Wormuth vorig jaar met een punt te vertrekken.

Actueel
Heracles Almelo presteert onder verwachting dit seizoen. De Almelose club werd onlangs door de KNVB nog tot meest financieel gezonde uitgeroepen. De prestaties op het veld zijn echter niet om over naar huis te schrijven. De club verloor als enige dit seizoen van laagvlieger PEC Zwolle nadat sterspeler Rai Vloet een penalty over stiftte. Toch zit de ploeg van Wormuth vol verrassingen. In Almelo werd bijvoorbeeld koploper Ajax op 0-0 gehouden en er werd gewonnen van Willem II en AZ. De ploeg vindt veel steun bij het publiek, wanneer dat nog was toegestaan. Van de 14 punten die Heracles tot nog toe verzamelde was daarvan slechts één in een uitwedstrijd. Daarnaast moet het ook nog steeds sterspeler Rai Vloet missen vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij een heftig auto-ongeluk. Heracles leek in de laatste speelronde af te stevenen op een punt in Utrecht maar een eigen doelpunt van oud bekende Mats Knoester zorgde ervoor dat de drie punten in de Galgenwaard bleven. Heracles loste in die wedstrijd geen enkel schot op doel.

Analyse tegenstander
Heracles Almelo put haar kracht uit het collectief. Met trainer Frank Wormuth wordt er elk jaar een elftal gesmeed dat voor elkaar weet te strijden. De onderkant van de middenmoot is meestal de eindhalte voor Heracles maar dit seizoen lijken de onderste regionen realistischer. Met Burgzorg en Basacikoglu heeft Wormuth veel snelheid in de selectie. Het scoren van doelpunten is echter de grootste opgave. Na PEC en Sparta scoorde Heracles het minste aantal doelpunten van de eredivisie. De goede organisatie achterin zorgt er echter voor dat de Almeloërs niet in directe degradatienood verkeren. De ploeg kreeg met steunpilaar Knoester 18 doelpunten tegen, drie minder dan PSV. Burgzorg is de huidige topscorer van de selectie kort gevolgd door Ismail Azzaoui. Het terughalen van Kaj Sierhuis naar de eredivisie is nog geen onverdeeld succes, de spits wist pas twee goals te maken in elf wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling Heracles Almelo
Heracles Almelo zal waarschijnlijk in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling aantreden:

Blaswich; Fadiga, Knoester, Rente, Quagliata; Schoofs, De La Torre, Sierra; Azzaoui, Sierhuis, Burgzorg.

Discussieer mee! 7 reacties

Gast2163284672

Je plaatst een bericht als Gast2163284672