Maccabi Haifa en Slavia Praag winnen, Union Berlin lijdt zure nederlaag

Feyenoord is inmiddels verzekerd van de laatste 16 van de UEFA Europa Conference League. Toch moet er nog een wedstrijd gespeeld worden in Groep E en dus wordt er in dit artikel weer gekeken naar de uitslagen van dit weekend van de Europese tegenstanders. Maccabi Haifa Ook Maccabi Haifa is klaar in de groepsfase van de Conference League. Echter is Maccabi Haifa al uitgeschakeld. Dit weekend namen de Israëliërs het op tegen Hapoel Tel Aviv. Een op papier lastige uitwedstrijd voor de Europese tegenstander van Feyenoord is gewonnen met 1-3. Maccabi Haifa stond in de eerste helft met 1-0 achter, maar wist in de blessuretijd van diezelfde helft de 1-1 te maken. Direct na rust kwam de 1-2 op het scorebord, maar een halfuur later pakten ze een rode kaart waardoor het nog spannender werd. In de blessuretijd van de tweede helft werd de wedstrijd beslist door de 1-3 van Maccabi Haifa. Ze staan nu tweede in de competitie. SK Slavia Praag Slavia Praag kreeg doordeweeks Cyriel Dessers op bezoek en dus hadden ze een kater. Als nummer twee van Groep E en nummer één van Tsjechië kreeg het dit weekend FK Teplice op bezoek. De nummer laatst van het land had bij rust al met een 2-0 achterstand door onder andere een goal van Jan Kuchta. Na een rode kaart van Teplice in minuut 59 werd het uiteindelijk 3-0 voor Slavia Praag. 1. FC Union Berlin De nummer drie van Groep E heeft een minder gelukkig weekend gehad dan Slavia Praag. Het lukte Union Berlin niet om Eintracht Frankfurt in Frankfurt te verslaan. Na een achterstand scoorden de hoofdstedelingen na een uur spelen de 1-1 via Max Kruse vanaf de strafschopstip. Eintracht Frankfurt heeft dan geen Dessers, maar wel Evan N’Dicka. De verdediger wist in minuut 95 Union Berlin te kloppen en dus verloor het met 2-1 van Eintracht Frankfurt. In de Bundesliga, waar het gat tussen plek vijf en twaalf maar twee punten is, staat Union Berlin zesde. Groep E 1. Feyenoord | 5 - 11 (+4) 2. SK Slavia Praag | 5 - 7 (+1) 3. 1. FC Union Berlin | 5 - 6 (-1) 4. Maccabi Haifa | 5 - 4 (-4)