Slavia Praag wint dik, Union Berlin sterkste in stadsderby

Feyenoord won dit weekend simpel met 4-0 van PEC Zwolle. In dit artikel wordt gekeken naar de weekenden van de ploegen uit Groep E van de UEFA Europa Conference League. Maccabi Haifa kwam niet in actie. 1. FC Union Berlin Union Berlin heeft dit weekend in eigen huis de stadsderby gespeeld tegen Hertha BSC. Dit verliep succesvol voor thuisploeg, want er werd met 2-0 gewonnen. Na acht minuten schoot Taiwo Awoniyi de 1-0 binnen. In minuut dertig was het Christopher Trimmel met de 2-0. Vlak voor rust leek Hertha BSC nog wat terug te doen via Peter Pekarik, maar de 2-1 werd afgekeurd. Union Berlin staat nu op de vijfde plaats in de Bundesliga. SK Slavia Praag Van alle ploegen van Groep E van de Conference League heeft Slavia Praag, met de regels van de scorebordjournalistiek, het beste gepresteerd. Maar liefst 5-0 werd het tegen AZ-tegenstander FK Jablonec. Bij rust stond het al 3-0 voor Slavia Praag. Na rust liep de thuisploeg uit naar 5-0 met twee goals van Ondrej Lingr. Door de slippertjes van Viktoria Plzen en Sparta Praag loopt Slavia Praag uit als nummer één van Tsjechië. Maccabi Haifa Maccabi Haifa kwam dit weekend niet in actie. Groep E 1. Feyenoord | 4 - 10 (+4) 2. SK Slavia Praag | 4 - 6 (+1) 3. Maccabi Haifa | 4 - 4 (-3) 4. 1. FC Union Berlin | 4 - 3 (-2)