Mulder zag zijn ploeg goed verdedigen: 'Ze heeft eigenlijk niks te doen gehad'

Bron: YouTube
Feyenoord Vrouwen heeft vrijdag na een 0-1 overwinning op sc Heerenveen weer de koppositie overgenomen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het doelpunt van verdediger Van Diemen zorgde voor de overwinning. Hoofdtrainer Danny Mulder kijkt terug op de wedstrijd. Mulder vindt dat de Rotterdammers terecht hebben gewonnen in Friesland. 'Als we over de hele wedstrijd kijken was het geen geweldige wedstrijd, maar we hebben eigenlijk nul weggegeven', zegt Mulder in gesprek met FeyenoordTV op YouTube. Hij zag dat zijn ploeg verdedigend goed en sterk stond, maar dat het in aanvallend opzicht minder ging. 'Aanvallend gezien, daar moeten we nog wel wat stapjes maken.' Feyenoord was de bal snel kwijt, zag Mulder. Daar gaan ze de komende tijd energie in steken. De eerste helft was volgens Mulder nog wat vlak, maar de tweede helft was voor Feyenoord. 'Ik geloof dat Jacintha (Weimar red.) het nog het koudst van allemaal gehad heeft, want ze heeft eigenlijk niks te doen gehad.' Vroeg in die tweede helft scoorde Samantha van Diemen met de 0-1 uit een standaardsituatie. Iets waar volgens Mulder veel op wordt getraind en dat werd vrijdag opnieuw beloond. Het was de eerste thuisnederlaag voor sc Heerenveen dit seizoen. Justine Brandau viel geblesseerd uit. De ernst is onbekend.