Jong Oranje wint met twee goals van Zirkzee van Jong Bulgarije

Vanavond heeft Jong Oranje met 3-1 gewonnen van Jong Bulgarije. In de thuiswedstrijd, die in Almere gespeeld werd, wist Jong Oranje de achterstand weer om te buigen naar een overwinning. De doelpuntenmakers voor Jong Oranje waren Ian Maatsen en Joshua Zirkzee. Jong Oranje kwam na een kwartier al op achterstand na een fout van de keeper Kjell Scherpen. Hij wist een lage voorzet in de korte hoek niet te stoppen. De 1-1 kwam van de voet van Ian Maatsen, die een bal die op de paal terecht was gekomen, binnen kon tikken. De 2-1 was mede te danken aan de keeper van Jong Bulgarije, Damyan Hristov. Hristov kon de lage voorzet van de net binnen de lijnen gekomen Micky van de Ven alleen pareren en niet klemmen, waardoor Zirkzee de bal gemakkelijk kon intikken. De genadeklap kwam ook van de voet van Joshua Zirkzee. In de laatste minuten scoorde Zirkzee een penalty, dit deed hij met een zeer fraaie panenka. Lutsharel Geertruida speelde vanaf de eerste minuut mee met Jong Oranje