Union Berlin kan kater niet wegspelen, Slavia Praag en Maccabi Haifa winnen ruim

Een late goal van Cyriel Dessers tegen AZ bracht de Feyenoorders een mooi weekend. In dit artikel wordt gekeken naar de weekenden van de ploegen uit Groep E van de UEFA Europa Conference League. 1. FC Union Berlin Union Berlin is wat betreft spelen tegen Feyenoord al klaar, maar moet na hun teleurstellende uitslag tegen de Rotterdammers gewoon door. Tegen 1. FC Köln kon Union Berlin hun kater wegspelen, maar ook in Keulen kregen ze niet hun gewenste resultaat. Al binnen tien minuten stond het 1-1 nadat de hoofdstedelingen eerst achter stonden en in de blessuretijd van de eerste helft ook 1-2. Helaas voor Union Berlin was daar toch Anthony Modeste met zijn tweede die de eindstand op 2-2 zette. Union Berlin staat nu achtste in de Bundesliga. SK Slavia Praag Slavia Praag, de volgende Europese tegenstander van Feyenoord, had een beter weekend dan de Duitsers. Er werd uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-5 gewonnen. Uiteindelijk, want in de eerste helft kreeg thuisploeg FK Pardubice een penalty om de stand op 1-0 te brengen. Deze werd gemist en pas in minuut 58 scoorde Slavia Praag de 0-1. Toen ging het hard, want het werd dus 0-5. De Praagse club staat nu ook weer eerste in hun land. Maccabi Haifa Ook Maccabi Haifa wist met dikke cijfers te winnen. Met Nederlander Tjaronn Chery in de basis namen de Israëliërs het op tegen de nummer laatst Ironi Kiryat Shmona. Bij rust stond het 2-0 voor Maccabi Haifa, na rust werd de score verdubbeld. De 3-0 kwam op naam van diezelfde Chery. Door de 4-0 overwinning staat Maccabi Haifa nu op een keurige twee plaats. Eerste staat Feyenoords tegenstander van de voorronde van de Europa League uit het seizoen 2019/2020, Hapoel Beer Sheva. Groep E 1. Feyenoord | 4 - 10 (+4) 2. SK Slavia Praag | 4 - 6 (+1) 3. Maccabi Haifa | 4 - 4 (-3) 4. 1. FC Union Berlin | 4 - 3 (-2)