Feyenoord vrouwen spelen gelijk tegen FC Twente vrouwen

Bron: Feyenoord.nl
Feyenoord Vrouwen 1 heeft in de topper tegen FC Twente Vrouwen met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van Danny Mulder had bij een overwinning de eerste periodetitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen binnengesleept en daarmee een plek in de play-offs om het kampioenschap veiliggesteld. Door het gelijkspel weet Feyenoord zondag pas of het zich periodekampioen mag noemen. De opdracht voor Feyenoord Vrouwen 1 was vrijdagvond simpel. Bij winst op regerend landskampioen FC Twente zou de ploeg de periodetitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen pakken. De periodewinst, die dit jaar voor het eerst te vergeven is in de nieuwe opzet van de Eredivisie voor vrouwen, geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de play-offs om het kampioenschap. De uitvoering was echter wat minder eenvoudig. FC Twente, dat voor het eerst op bezoek kwam op Varkenoord, heeft niet alleen een flink aantal (jeugd-)internationals in de gelederen, de ploeg is ook traditioneel een van de absolute topploegen in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Vorige week versloeg de huidige nummer twee van de ranglijst sc Heerenveen nog met maar liefst 8-0. Kwaliteit Dat FC Twente veel kwaliteit in de ploeg heeft, werd tijdens de wedstrijd al snel duidelijk. De bezoekers speelden de bal in de eerste helft makkelijk rond en Feyenoord Vrouwen 1 kwam moeilijk aan voetballen toe. De thuisploeg legde daarentegen ook vandaag weer vanaf de eerste minuut een hoop strijd op de mat, waar FC Twente het zichtbaar lastig mee had. Naarmate de eerste helft vorderde lukte het Feyenoord steeds meer om de Twentse speelsters te frustreren en langzaam kreeg de ploeg van Mulder meer overwicht in de wedstrijd. De beste kans voor de thuisploeg was voor Romée van de Lavoir, die een kopkans niet wist te verzilveren. Met een 0-0 stand zochten beide teams na 45 minuten de kleedkamer op. Tweede helft In de tweede helft was het wedstrijdbeeld grotendeels hetzelfde. Wel werd Feyenoord aan de bal wat slordiger, waardoor het tot weinig uitgespeelde kansen kwam. De 0-0 stand werd met strijd op elke meter verdedigd en speelsters van FC Twente konden hun frustratie steeds moeilijker verbergen. De wedstrijd leek al op een gelijkspel af te stevenen, toen Pia Rijsdijk in de blessuretijd nog een gigantische kans kreeg om de 1-0 te maken. De aanvalster schoot echter oog in oog met de keeper van Twente naast de goal. Eindstand: 0-0. Periodetitel Door dit gelijke spel is de periodetitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen nog niet vergeven. Aanstaande zaterdag spelen de nummers drie en vier op de stand in Amsterdam tegen elkaar. Mocht een van de twee ploegen winnen, dan is die ploeg periodekampioen. Bij een gelijkspel sleept Feyenoord Vrouwen 1 alsnog de periodetitel binnen. Programma De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 12 november, uit tegen sc Heerenveen. De week daarna, op vrijdag 19 november, speelt Feyenoord op Varkenoord tegen ADO Den Haag. Wil jij hierbij zijn? Tickets koop je hier.