Slavia Praag krijgt hulp, Union Berlin pak slaag en Maccabi Haifa stelt teleur

Een late goal van Cyriel Dessers tegen Sparta Rotterdam bracht de Feyenoorders een goed weekend. Aankomende donderdag speelt de ploeg van Arne Slot alweer voor de UEFA Europa Conference League tegen 1. FC Union Berlin. In dit artikel worden de uitslagen van de ploegen uit Groep E op een rijtje gezet. 1. FC Union Berlin De tegenstander van Feyenoord van aankomende donderdag heeft geen prettig weekend gehad. Geen schande, want Bayern München kwam op bezoek en Robert Lewandowski had er weer zin in. Na 35 minuten stond het 0-3 in Berlijn door twee goals van de Poolse superspits. Union Berlin deed voor rust nog wat terug, maar het was niet genoeg. Uiteindelijk werd het 2-5 en de Hoofdstedelingen staan nog op een keurige zesde plaats. Niko Giesselmann en Julian Ryerson maakten de doelpunten voor de thuisploeg. SK Slavia Praag Slavia Praag doet het in Europa nog niet geweldig en in eigen land ook minder dan meestal de bedoeling is. Tegen nummer één Viktoria Plzen kon dit weekend weer een grote stap gezet worden richting diezelfde eerste plaats. Dat lukte voor Slavia Praag in eigen huis, want er werd 2-0 gewonnen met enige hulp van de uitploeg. Al vroeg, in de 11e minuut, maar ook in de 81e en 91e minuut kreeg Viktoria Plzen de rode kaart. De eerste twee direct en de laatste dankzij een tweede gele kaart. In minuut 65 schoot Ondrej Linge de 1-0 binnen en in minuut 95 was het Michael Krmencik met de 2-0. Maccabi Haifa Evenals Union Berlin had Maccabi Haifa geen prettig weekend. In Israël werd er niet verloren door de Europese tegenstander van Feyenoord, maar wel werd er gelijkgespeeld tegen de nummer voorlaatst. In Ashdod schoot FC Ashdod de bal in de zesde minuut al in eigen goal. Twintig minuten later slaagden ze er in om de bal wél in het juiste doel te schieten, 1-1 dus. Nederlander Tjaronn Chery bracht Maccabi Haifa weer op 1-2 in de 2e helft, maar vijf minuten stond het alweer gelijk. De rode kaart van FC Ashdod in minuut 95 kwam niet op tijd voor Maccabi Haifa en dus werd het 2-2. Groep E 1. Feyenoord | 3 - 7 (+3) 2. Maccabi Haifa | 3 - 4 (-2) 3. SK Slavia Praag | 3 - 3 (0) 4. 1. FC Union Berlin | 3 - 3 (-1)