Union Berlin en Slavia Praag kennen frustrerend weekend, Maccabi Haifa wint wel

Feyenoord heeft afgelopen zondag met 2-3 gewonnen van SC Cambuur. Donderdag werd er nog met 3-1 gewonnen in de UEFA Europa Conference League. In dit artikel worden de uitslagen van de tegenstanders van Feyenoord uit Groep E op een rijtje gezet. 1. FC Union Berlin Na het verlies in De Kuip wilde 1. FC Union Berlin dit weekend logischerwijs weer een overwinning boeken. Ze namen het op tegen VfB Stuttgart. In de uitwedstrijd wist Union Berlin via Taiwo Awoniyi in minuut 31 op voorsprong te komen. Toen VfB Stuttgart rood pakte in de 57e minuut leek het een mooie middag te worden voor de hoofdstedelingen. Toch was daar Wahid Faghir in de 93e minuut met de 1-1 gelijkmaker. Dit bleek ook de eindstand. SK Slavia Praag Slavia Praag zat op rozen voor hun ontmoeting tegen Feyenoord. In de competitie werd er namelijk meer dan 50 wedstrijden niet verloren en Europees strandde het de afgelopen jaren pas toen het Chelsea, Arsenal of de groepsfase van de Champions League met daarin FC Barcelona, Internazionale en Borussia Dortmund trof. Drie van de laatste vier wedstrijden gingen verloren voor de wedstrijd tegen SK Dynamo Ceske Budejovice en opnieuw had de Praagse ploeg het lastig. Binnen een kwartier stond Slavia Praag in hun uitwedstrijd met 2-0 achter. Het eerste kwartier na rust deden ze de thuisploeg echter na door ook twee keer te scoren. Slavia Praag kwam zelfs nog dicht bij een overwinning te komen toen Dynamo Ceske Budejovice een rode kaart pakte in minuut 77. Het bleek niet genoeg en de eindstand werd 2-2. Maccabi Haifa De knappe nummer twee van Groep E draait lekker in Europa. In de competitie gaat het niet onaardig, maar Maccabi Haifa wil beter. Op maandagavond namen ze het op tegen Maccabi Netanya. Al vroeg kwam de tegenstander van Feyenoord in Haifa op voorsprong en vijf minuten voor rust stond de 2-0 al op het scorebord. Dolev Haziza en Omer Atzili met de goals. De tweede helft bleef rustig en dus bleef het 2-0 in Israël. Groep E 1. Feyenoord | 3 - 7 (+3) 2. Maccabi Haifa | 3 - 4 (-2) 3. SK Slavia Praag | 3 - 3 (0) 4. 1. FC Union Berlin | 3 - 3 (-1)