Rode kaarten doen Slavia Praag en Maccabi Haifa das om, Union Berlin wint

Feyenoord wist de 2-1 overwinning op Slavia Praag doordeweeks geen goed vervolg te geven tegen Vitesse. Het werd opnieuw 2-1, maar de Rotterdammers speelden deze keer uit. In dit artikel worden de uitslagen van de tegenstanders van groep E van de UEFA Europa Conference League op een rijtje gezet. 1. FC Union Berlin Union Berlin heeft de voor de eerste keer dit seizoen in de competitie een uitwedstrijd gewonnen. Het was dan wel pas de derde. Na de overwinningen op Arminia Bielefeld en Maccabi Haifa is dus voor de derde keer in week tijd de maximale buit behaald. Het 1. FSV Mainz van onder andere Jeremiah St. Juste (na 20 minuten geblesseerd uitgevallen) en Jean-Paul Boëtius (in minuut 67 ingevallen) werd met 1-2 verslagen. De hoofdstedelingen kwamen voor rust nog op achterstand, maar in minuut 69 en 73 was het twee keer Taiwo Awoniyi die scoorde. Met de 1-2 eindstand staat Union Berlin zevende. SK Slavia Praag Slavia Praag kon na de 2-1 verliespartij in De Kuip uitkijken naar de derby tegen Sparta Praag. In de uitwedstrijd in Praag kreeg de tegenstander van Feyenoord na 40 minuten een rode kaart door twee keer geel van Aiham Ousou. Direct erna wist Sparta Praag ervan te profiteren met de 1-0. Na rust werd er niet meer gescoord en dat betekende dat met een 1-0 eindstand Slavia Praag voor het eerst na 53 wedstrijden weer werd verslagen in de competitie. Ze staan nu met een wedstrijd minder derde. Maccabi Haifa De Israëlische tegenstander van Feyenoord, Maccabi Haifa, heeft net als Feyenoord en Slavia Praag geen goede zaken gedaan. De nummer laatst van groep E heeft na een knotsgekke wedstrijd met 1-2 verloren. Lang stonden ze met 1-0 voor tegen Hapoel Beer Sheva en leek er niet veel aan de hand. In de 20e minuut pakte de uitploeg namelijk al rood. Echter, in de 84e minuut werd de rode prent getrokken voor Maccabi Haifa, het zorgde ook voor een penalty voor Hapoel Beer Sheva. Die werd benut en zo’n tien minuten later pakte Maccabi Haifa opnieuw rood. Vervolgens scoorde de uitploeg in minuut 97 de 1-2, dat was ook de eindstand. Groep E 1. Feyenoord | 2 - 4 (+1) 2. SK Slavia Praag | 2 - 3 (+1) 3. 1. FC Union Berlin | 2 - 3 (+1) 4. Maccabi Haifa | 2 - 1 (-3)